receaLucrările de extindere a rețelei de alimentare cu apă a comunei au fost finalizate în luna mai. Autoritățile locale au reușit astfel să asigure alimentarea cu apă și în satele Orodelu și Deagu de Jos-cătun Găinești, investițiile derulându-se cu fonduri locale. Odată cu venirea verii vor începe și lucrările de modernizare a 4,8 km de drumuri comunale.
”Rețeaua de apă este gata în ambele sate, mai avem de făcut doar izolații pentru conducte la trecerea peste două poduri, atât la Orodelu cât și la Deagu. Să nu înghețe conductele pe timpul iernii, să fie protejate. De la sfârșitul lunii mai vor începe și lucrările de modernizare a drumurilor comunale din proiectul finanțat prin PNDL. Vom începe cu șanțurile și podețele, iar apoi se va face pregătirea pentru asfaltare. Trei drumuri comunale în lungime totală de 4,8 km vor fi asfaltate prin acest proiect”, declară primarul Marin Pană. Totodată, autoritățile din Recea sunt pregătite să depună alte două proiecte pentru obținerea finanțărilor prin intermediul Fondului de Dezvoltare și Investiții lansat de Guvern. Proiectele prevăd asfaltarea a 4,7 km de drum comunal între satele Deagu de Sus și Deagu de Jos și introducerea canalizării în localitate.

De asemenea, alte două proiecte depuse la Compania Națională de Investiții (CNI) așteaptă să fie finanțate. Este vorba de modernizarea Căminului Cultural Recea și amenajarea unei săli de sport în comună.
În altă ordine de idei, chiar dacă sezonul rece pare îndepărtat în acest moment, autoritățile din Recea sunt prevăzătoare și se gospodăresc din timp pentru următoarea iarnă. Astfel, în luna mai, administrația locală a achiziționat lemnele pentru încălzire pe timpul iernii, profitând de prețul bun din această perioadă. Aprovizionarea cu lemne a fost făcută atât pentru școală și grădiniță, cât și pentru sediul administrativ.