cateasca vice adrian banuta 3Încheiem o primăvară rodnică pentru comunitatea noastră. Am finalizat lucrările de asfaltare pe două străzi, câteva extinderi de rețele de iluminat public, patru din cele cinci extinderi de rețele de distribuție gaze naturale contractate și ne apropiem de finalizarea execuției terenului sintetic din satul Căteasca.
Un capitol distinct îl reprezintă gospodăria de apă din satul Siliștea, unde lucrările se desfășoară conform graficului. Sunt deja realizate cele două foraje de adâncime, 150 respectiv 200 m, s-au făcut testele pentru debite, avem asigurat necesarul de apă. Debitul optim de exploatare  pentru primul este de 2,25 l/s, iar pentru cel de-al doilea de 3l/s, debitele maxime fiind cu 15% mai mari.

Pentru cei neavizați sau doar dornici să dezinformeze, fac precizarea că sursa de apă a celor două foraje nu interferează, fiecare foraj având captate izvoare de pe orizonturi diferite de adâncime. Rezervorul de apă îngropat realizat din beton armat cu o capacitate utilă de 150 mc este aproape finalizat. El constituie cea mai bună soluție de înmagazinare a apei potabile, prezentând siguranță maximă în exploatare, condiții optime de păstrare a indicilor calitativi ai apei. Gospodăria va avea în componență echipamente moderne de tratare a apei, stație de demanganizare și deferizare, stație de pompare și o conductă de aducțiune. Avem toate datele să credem că în maximum două luni întreaga lucrare va fi finalizată.
Am aprobat în Consiliul Local indicatorii tehnico-economici pentru obiectivul ”Reparații drumuri comunale”, constând în reparația a trei tronsoane de drum asfaltat aflat în diferite stadii de degradare, dintre care unul, DC 105, ce face legătura cu comuna Oarja având degradări avansate pe aproximativ 60% din suprafață. Urmează să inițiem procedura de proiectare si execuție, astfel încât până la sfârșitul anului lucrarea să fie executată.
Se apropie sfârșitul anului școlar și ne pregătim să desfășurăm în perioada vacanței ample lucrări de reparații la Grădinița și Școala Gimnazială Cireșu. Lucrările vor consta în înlocuirea gardului de împrejmuire laterală deteriorat, înlocuirea tablei acoperișului, izolare termică și înlocuire pardoseli. Totul cu scopul îmbunătățirii condițiilor în care își desfășoară activitatea cei aproape 150 de copii înscriși la grădinița și școala supuse reabilitării. Pentru că am ajuns să vorbim despre cei mai mici membri ai comunității noastre, copiii, pe 1 Iunie va fi ziua lor, ocazie cu care le doresc să aibă o copilărie fericită, plină de bucurii! Țin să îi asigur de faptul că ei sunt cei mai importanți pentru noi și nu îi vom neglija nicicând. De menționat că începând din acest an ne-am gândit să acordăm și părinților de nou născuți un mic sprijin financiar, în cuantum de 1.000 lei.

Horă la Siliștea!
Și pentru că am trecut la subiecte mai sensibile, ce țin de suflet, de minte, de cultură aș dori să mulțumesc grupului de frumoase fete și inimoase doamne îmbrăcate în costume populare ce au reprezentat comuna Căteasca în data de 12 mai la Mioveni, la Parada portului tradițional. De asemenea, anunț pe această cale intenția personală de a organiza duminică, 23 iunie, în satul Siliștea, o Horă tradițională în aer liber, unde ținuta participanților ar fi de preferat să conțină cel puțin o ie. Evenimentul este menit să marcheze ZIUA UNIVERSALĂ A IEI ROMÂNEȘTI, ce se sărbătorește, începând din 2013, anual în data de 24 iunie, de Sânziene.
O vara minunată vă doresc!

Viceprimar, Adrian Bănuță