Tipărire

59Începând din acest an, comuna Rătești beneficiază de șanse mai mari în accesarea fondurilor europene datorită includerii localității în Grupul de Acțiune Locală (GAL) ”Drumul Carelor”. GAL ”Drumul Carelor” reprezintă un parteneriat public-privat înfiinţat în anul 2013 cu scopul de a elabora, implementa şi administra strategiile integrate de dezvoltare locală.
La începutul lunii martie, la Consiliul Județean Argeș, reprezentanții Primăriei Rătești au participat la o întâlnire ce a avut drept scop prezentarea obiectivelor și a noilor oportunități de accesare a fondurilor europene, precum și dezbaterea problemelor cu care se confruntă reprezentanții GAL-urilor. ”Noi avem două proiecte pentru care vizăm accesarea fondurilor europene prin măsurile de finanțare ale GAL ”Drumul Carelor”. Este vorba de reabilitarea și dotarea Căminului Cultural Rătești și dotarea Primăriei cu un tractor cu remorcă, pentru ecologizare, întreținerea drumurilor publice, diverse lucrări de interes public. La Căminul Cultural ne propunem să schimbăm acoperișul și să amenajăm o sală de ședințe sub formă de amfiteatru. Acum să vedem pentru care dintre aceste proiecte primim finanțare, ar fi ideal ca amândouă să fie finanțate”, afirmă primarul Gheorghe Matei.

Curățenie de primăvară
Autoritățile locale din comuna Rătești au stabilit planul de măsuri privind curățenia de primăvară în toată comuna. La începutul lunii martie, cetățenii au primit înștiințări de la Primărie privind îndatoririle pe care le au în procesul de salubrizare a localității. La rândul lor, angajații administrației publice și asistații sociali s-au ocupat de strângerea deșeurilor, decolmatarea șanțurilor, tăierea vegetației uscate, în vederea asigurării unui climat de curățenie la nivel local. S-a început și curățarea albiei și a malurilor râului Neajlov, la fel cum se va întâmpla și în cazul râului Argeș. În aceste acțiuni, reprezentanții locali vor fi ajutați de voluntari de la ADI Servsal Argeș. Toaletarea pomilor, adunarea gunoaielor și alte lucrări de igienizare se desfăşoară în această perioadă pe toate străzile localității.

Sfintele sărbători de Paşte să vă aducă numai gânduri senine, lumină în suflet şi multe bucurii alături de cei dragi! PAŞTE FERICIT!
Primăria și Consiliul Local Rătești
Primar, Gheorghe Matei