Tipărire

stoenestiÎncepând cu data de 1 iunie, în localitatea Stoenești se va face trecerea la colectarea selectivă din poartă în poartă a gunoiului menajer. Autoritățile locale au început distribuirea pubelelor și a sacilor pentru colectarea selectivă a deșeurilor menajere, urmând ca această acțiune să fie finalizată până la începutul lunii iunie.
”1.500 de pubele pentru colectarea gunoiului menajer vor fi distribuite pe întreg teritoriul comunei Stoenești. Operatorul regional de salubritate va stabili un program pentru ridicarea deșeurilor de la populație, program pe care îl vom face cunoscut cetățenilor. Astfel, începând de la 1 iunie, sistemul de colectare selectivă din poartă în poartă va fi implementat și în localitatea noastră. Măsura va contribui la scăderea cantității de gunoi colectate din comună, însă foarte importantă în această ecuație este seriozitatea firmei de salubritate. Solicit seriozitate maximă din partea acesteia, să respecte programul, ziua de ridicare a gunoiului, să nu lase să se strângă cantități mari de deșeuri, să stea oamenii cu pubelele pline în fața porților căci astfel nu facem nimic”, declară primarul Ion Marin.

Obiective propuse
În ceea ce privește proiectul de reabilitare a rețelei de alimentare cu apă și înființare a sistemului de canalizare în localitate, derulat cu finanțare guvernamentală, acesta se află în faza premergătoare demarării execuției lucrărilor. ”Am predat proiectul firmei care a câștigat licitația, acum se ocupă de realizarea proiectului tehnic și în vară va demara lucrul efectiv. Complementar acestui proiect, cu forțe proprii vom realiza două foraje pentru suplimentarea sursei de apă în satele Lunca Gârtii și Piatra. Momentan suntem în căutarea unui proiectant pentru realizarea documentației necesare execuției celor două puțuri”, adaugă edilul șef din Stoenești. În plus, pentru acest an, primarul Ion Marin și-a propus să construiască o punte pietonală peste râul Dâmbovița, în satul Slobozia. Obiectivul se află în faza de proiectare a lucrărilor, investiția urmând să fie făcută cu resurse din bugetul local.