nucsoaraModernizarea infrastructurii de drumuri din comuna Nucșoara continuă anul acesta cu asfaltarea unui nou drum local. Este vorba de drumul Valea Seacă – Slatina, ultimul neasfaltat din satul Nucșoara.
”Consiliul Județean ne-a alocat 2 miliarde de lei vechi pentru drumuri, sumă la care am mai pus alte 2 miliarde de lei din bugetul local pentru a putea asfalta acest drum. Asfaltul va fi turnat pe o lungime de 1,1 km, proiectarea lucrărilor este realizată, urmează să scoatem la licitație execuția acestora, în cel mai scurt timp. Proiectul prevede, de asemenea, și amenajarea șanțurilor și refacerea podețelor. Estimativ, cred că undeva în jurul datei de 1 iulie vom demara lucrările pe drumul Valea Seacă – Slatina”, declară primarul Ion Cojocaru. În continuare se lucrează pentru finalizarea modernizării prin asfaltare a DC 268 Sboghițești-Nucșoara-Brădet. Se fac ultimele lucrări de artă, astfel încât în această vară obiectivul finanțat prin PNDL să fie finalizat. Tot din această vară vor fi reluate și lucrările la alimentarea cu apă a satului Slatina, conform autorităților locale.

Investiții la dispensar și căminul cultural
Alte două investiții importante pentru comunitatea locală vor demara anul acesta în comuna Nucșoara. Acestea au în vedere reabilitarea, extinderea și modernizarea Căminului Cultural Nucșoara și reabilitarea dispensarului uman din același sat. ”La căminul cultural urmează să organizăm licitația, cel mai probabil vara aceasta urmând să înceapă lucrările. Jumătate din excedentul bugetar de anul acesta va merge către această investiție. Probabil nu vom reuși să finalizăm în 2019, dar sper că anul viitor căminul va fi extins și modernizat. Totodată, de la finalul lunii mai vom demara lucrările de reabilitare a dispensarului uman din satul Nucșoara, cu fonduri din bugetul local”, precizează primarul Ion Cojocaru.