Tipărire

58Până la sosirea fondurilor guvernamentale pentru proiectele de investiții aflate în derulare pe OG 28, în comuna Boteni se lucrează la noul sediu de Primărie, obiectiv pentru care s-au alocat bani de la bugetul local.
”Deocamdată nu putem să ne apucăm de nimic altceva. Sper să avem bani să terminăm Primăria anul acesta, însă depinde de ceea ce vom mai primi la viitoarele rectificări bugetare. În același timp, așteptăm dotările pentru Căminul Cultural, acest proiect fiind finanțat cu fonduri europene prin intermediul Grupului de Acțiune Locală ”, spune primarul Vasile Leau.
O altă acțiune importantă ce se derulează la Boteni în fiecare an în această perioadă este igienizarea localității. Cu ajutorul celor 10 persoane apte de muncă ce primesc ajutor social se acționează mai ales pe albiile râurilor și la decolmatarea șanțurilor. Edilul șef afirmă că populația a început să conștientizeze din ce în ce mai mult faptul că nu trebuie să mai arunce gunoiul menajer sau de orice natură peste tot, însă sunt ceva probleme la achitarea serviciilor pentru ridicarea deșeurilor. ”Este greu pentru cetățenii care au venituri mici să achite și taxa de gunoi, însă nu avem ce face. Le-am explicat că nu se poate altfel și, încet, încet își asumă și această dare, puțin mai nouă pentru români. Este întotdeauna nevoie de timp, răbdare și vorbă bună pentru a schimba mentalități”, spune șeful executivului din Boteni.

Fie ca Sfânta sărbătoare a Învierii să readucă speranţa în inimile noastre, să aveţi parte de lumină în inimi şi-n gând, credinţă, sănătate şi iubire. Paşte fericit!
Primăria și Consiliul Local Boteni
Primar, Vasile Leau