Tipărire

57Primarul localității Ion Boncoi spune că, deocamdată, până la stabilizarea temperaturilor, nu vor fi demarate investițiile preconizate pentru acest an în localitate, în această perioadă accentul punându-se pe curățenia în comună.
Referitor la acest aspect, comuna Valea Mare Pravăț stă foarte bine la capitolul ”achitarea serviciilor de salubritate”, administrația locală găsind o soluție pentru cei cu venituri mici. ”Pentru anumite categorii sociale, cum ar fi pensionari cu venituri de până-n 400 de lei, persoanele cu handicap și cetățenii care primesc ajutor social, s-a decis subvenționarea taxei de gunoi de către Consiliul Local, deoarece nu aveau de unde să mai achite și această dare”, declară viceprimarul localității.
Conform declarațiilor reprezentanților conducerii Primăriei Valea Mare Pravăț, s-au făcut pași importanți la proiectul privind introducerea sistemului de gaze naturale în comună. Având în vedere că investiția va fi realizată cu fonduri exclusiv de la bugetul local, nu există nici un motiv pentru care Guvernul României, prin Ministerul Economiei să nu aprobe obiectivul și să organizeze licitația, iar lucrările să fie demarate din acest an. ”Sunt foarte optimist referitor atât la investiție, cât și la costul gazelor pentru populație, care, din estimări, nu va depăși costul materialului lemnos, folosit până acum. ”, a declarat viceprimarul localității, Adrian Pavel.
În acest an, nu va mai fi sărbătorită Ziua Comunei Valea Mare Pravăț, din cauza faptului că nu toți membrii Consiliului Local au căzut de acord cu privire la necesitatea evenimentului. ”Eu nu le înțeleg motivele celor care au fost împotrivă. Ar trebui să fim mai uniți pentru dezvoltarea localității. Ziua Comunei este un motiv să mai uităm de necazuri, să socializăm, să ne bucurăm împreună de munca noastră de peste ani, să ascultăm muzică de calitate. Toate localitățile care se respectă își permit o zi de comună, care să devină tradiție și cu care localnicii să se mândrească.”, spune primarul Ion Boncoi. În același timp, viceprimarul localității, Adrian Pavel consideră că sărbătorirea Zilei Localității nu reprezintă o prioritate în aceste vremuri de criză economică, iar cu banii folosiți pentru ocazie, se poate face ceva mai util pentru comunitate.

Fie ca Sfintele Sărbători de Paşte să vă aducă bucurii nemăsurate şi realizări pe toate planurile. Paşte Fericit alături de cei dragi!
Primar Valea Mare Pravăț, Ion Boncoi