corbiÎncepând de anul acesta, familiile din Corbi care au copii în învățământul primar vor primi din partea administrației locale câte 100 de lei pe lună de copil. Consiliul Local a adoptat această hotărâre pentru susținerea importanței educației și prevenirea abandonului școlar. Singura condiție pentru cest ajutor este ca elevul să nu aibă absențe.

”Pentru ca fiecare elev, clasa 0-clasa a IV-a să primească cei 100 de lei pe lună, pe parcursul anului școlar, condiția este să nu aibă mai mult de 5 absențe. Suma se diminuează procentual după depășirea celor 5 absențe, mai mult de 15 ducând la sistarea ajutorului.  Măsura a fost adoptată din dorința noastră a de stimula învățământul, de a le oferi o motivație în plus familiilor cu copii și, evident, de a le ajuta pentru achiziționarea celor necesare actului educațional: rechizite, haine etc. Acest ajutor nu are legătură cu performanțele școlare ale copiilor. Deopotrivă, am stabilit o altă sumă din buget, ce va fi folosită la acordarea de premii sau burse celor ce obțin rezultate foarte bune și se evidențiază la concursuri și olimpiade. În plus, bani pentru premierea elevilor cu performanțe notabile vor fi donați și de Asociația ”Corbii de Piatră”, a declarat primarul Virgil Baciu.
Amintim că din 2016, în comuna Corbi Primăria s-a adoptat o hotărâre de Consiliu Local prin care se oferă câte 1.000 de lei familiilor, la nașterea unui copil, măsura fiind una de stimulare a natalității.