Tipărire

cosestiÎmpreună cu 3 localități vecine - Dârmănești, Micești și Pietroșani, conducerea administrației din Coșești va realiza o asociere ce va permite, conform legii, realizarea unui proiect comun pentru introducerea rețelei de gaze în localitate.
”Problema gazelor naturale devine, pe măsură ce trece timpul, una din ce în ce mai stringentă referitor la asigurarea gradului de confort al locuitorilor unei comunități și o premisă a dezvoltării unei localități. Încă nu am identificat surse de finanțare care să ne permită o asemenea investiție de anvergură, însă primul pas a fost făcut, participând alături de colegii mei primari din localitățile amintite și de prefectul județului la o întâlnire cu un antreprenor care să pună la punct un proiect viabil pentru demararea obiectivului”, a declarat primarul Nicolae Pană.

Vești bune sunt și în ceea ce privește continuarea demersurilor privind asfaltarea drumului județean ce tranzitează localitățile Dârmănești, Coșești și Pietroșani. ”Ni s-a transmis, printr-o adresă de la Consiliul Județean, faptul că s-a eliberat certificatul de urbanism pentru modernizarea a 12,224 km din acest drum, cei mai mulți kilometri fiind pe teritoriul comunei noastre. Eliberarea acestui document  este pasul premergător scoaterii la licitație a proiectării și execuției lucrării, ceea ce ne arată că investiția avansează spre concretizare”, afirmă edilul șef.
Primele lucrări pe care administrația locală le va realiza, imediat după adoptarea bugetului, sunt: modernizarea grupurilor sanitare în Școala Jupânești și în cinci grădinițe de pe raza comunei, unități de învățământ care sunt puțin tributare sub acest aspect. Concomitent, se va scoate la licitație modernizarea prin asfaltare a unor drumuri de interes local, precum și investiția de anvergură privind extinderea și modernizarea rețelei de apă din localitate.