Tipărire

mioveniPrimăria orașului Mioveni, titulară al planului „Plan Urbanistic General oraş Mioveni” anunţă publicul interesat asupra disponibilizării versiunii de plan, a finalizării raportului de mediu și organizarea ședinței de dezbatere publică pentru planul propus, inclusiv raportul de mediu.

Raportul de mediu şi Versiunea Finală de plan pot fi consultate la sediul Agenției pentru Protecția Mediului Argeş din Pitești, strada Egalității nr. 50A, de luni până vineri, între orele 09.00 - 13.00.
Documentația se supune procedurii de adoptare cu aviz de mediu conf. HG nr.1076/2007.
Informațiile privind potențialul impact asupra mediului al proiectului propus pot fi consultate la sediul Agenției pentru Protecția Mediului Argeş din Pitești, de luni până vineri, între orele 09.00 - 13.00.
Observațiile cetățenilor se primesc zilnic, formulate în scris, sub semnătură și cu date de identificare, la sediul Agenției pentru Protecția Mediului Argeş, pană la data de 08.05.2019.
Ședința de dezbatere publică va avea loc la sediul Primăriei orașului Mioveni, în data de 09.05.2019.
La dezbaterea publică vor participa autoritățile pentru protecția mediului, Direcția de Sănătate Publică, elaboratorul de mediu precum și autoritățile implicate în cadrul procedurii de emitere a avizului de mediu.
Conform procedurii, anunţul public a fost afişat la sediul Primăriei oraşului Mioveni și pe site-ul instituției, pe data de 25.03.2019.

Proiect de educaţie medicală
Elevii din Mioveni vor învăța cum să acorde primul ajutor, în cadrul unui proiect încheiat între  Primăria orașului și  Serviciul Județean de Ambulanță Argeș-Substația Mioveni.
Luni, 25 martie 2019, în sala de sport a  Liceului Tehnologic Construcții de Mașini Mioveni a avut loc o prezentare, unde  peste 200 de elevi au fost instruiţi cum să procedeze în situaţii la limită şi cum să salveze vieţi. Aceștia au asistat cu interes la manevrele efectuate de către cei doi asistenți medicali Emil Pravăț și Daniel Dobre, după care au încercat rând pe rând să exerseze tehnicile de resuscitare pe manechinele speciale.
Proiectul educațional ”Cum și când să intervii” va continua în perioada următoare la toate unitățile de învățământ de pe raza orașului.