tigveniCa în fiecare primăvară, administrația din Tigveni a început acțiunile de intervenție pentru tăierea vegetației și curățirea șanțurilor. Din păcate însă, anul acesta, s-a ivit și o situație pe care Primăria este nevoită să o rezolve în cel mai scurt timp. Din cauza topirii bruște a zăpezii la munte, Valea Bădislavei a rupt malurile în 4 puncte.
”Avem 4 locuri unde trebuie construite gabioane și apărători de mal, dar mai ales în zonele Bălilești și Bădislava, unde drumul, calea de acces, a fost îngustată din cauza acestor probleme. Evident, este necesar să intervenim și pe drumurile din localitate, acțiune pe care o vom întreprinde cu ajutorul fondurilor primite pentru calamități, în urma inundațiilor de anul trecut”, explică primarul Dumitru Slătineanu.

Veștile mai puțin plăcute pentru localnici vin în legătură cu creșterea prețului pentru serviciile de colectare a deșeurilor menajere. ”Oamenii sunt reticenți la orice scumpire, dar mai ales în ceea ce privește taxa pentru gunoi, din anumite considerații, obiective. Avem zone unde iarna mașinile de colectare nu au luat gunoiul de o lună. Drumurile îngheață, sunt în pantă, e mai dificil de urcat, recunosc. Însă și oamenii au dreptate: de ce să plătească pentru un serviciu de care nu beneficiază? Eu nu le pot băga mâna în buzunare. Era mai simplu să colectăm noi deșeurile, ca autoritate locală, și să încaseze firma respectivă, de la fiecare cetățean. ”, spune primarul din Tigveni.
Din punct de vedere al investițiilor însă, lucrurile merg bine. Cele două proiecte cu finanțare guvernamentală - alimentarea cu apă în Bădești-Bădislava și modernizarea școlii din Bârseștii de Sus vor fi finalizate în această vară. ”Sunt mulțumit de cum decurg lucrările - la școală s-a montat deja tabla, se lucrează la interioare, iar la alimentarea cu apă mai este de realizat doar aducțiunea, distribuția fiind terminată”, declară șeful executivului din Tigveni.

Voinţa de a asculta, răbdarea de a înţelege, tăria de a sprijini, puterea de a fi mereu acolo unde este nevoie... Toate acestea definesc FEMEIA. La mulţi ani de 8 Martie!
Primăria și Consiliul Local Tigveni
Primar, Dumitru Slătineanu