48Conform estimărilor, prima parcare supraetajată din Mioveni va fi gata până la sfârșitul acestui an, după ce firma executantă, SC Apartamentul SA, a finalizat o serie de lucrări majore la imobil.


Amplasată pe strada Stadionului nr. 74 (vizavi de Piaţa Agroalimentară Dacia), acesta va avea parter şi trei etaje, 297 locuri de parcare şi 19 spaţii comerciale. Lucrările au demarat în 4 noiembrie 2013 şi ar trebui să ia sfârşit în luna noiembrie, 2015. Cheltuielile pentru lucrare sunt suportate în întregime din bugetul local al oraşului Mioveni.

Parc fotovoltaic
În orașul Mioveni s-a elaborat un proiect ce vizează construirea unui parc fotovoltaic de producere a energiei electrice din conversia energiei solare. Parcul se va desfășura pe o suprafață de 27.190 metri pătrați și va fi compus din 4.078 panouri, 3 invertoare cu puterea 330 KW fiecare și un post de transformare. Acesta va fi amplasat pe malul stâng al Râului Târgului.
Prin realizarea acestei investiții, prevăzută în Strategia de Dezvoltare Locală a orașului Mioveni, se dorește asigurarea consumului de energie electrică pentru instituțiile publice și iluminatul public de pe raza orașului Mioveni, ceea ce va degreva bugetul local de cheltuieli în acest domeniu, sumele economisite putând fi direcționate pentru investiții în infrastructură.
Pentru acest proiect se dorește obținerea de fonduri europene.

Sfintele sărbători de Paşte să vă aducă linişte în suflet, multă bucurie, sănătate, fericire, puterea de a dărui şi ajuta semenii. Hristos a Înviat!
Primăria și Consiliul Local Mioveni
Primar, Ion Georgescu