Tipărire

47Cele două proiecte cu finanţare europeană ce se derulează la Corbeni au termen de finalizare în iunie, respectiv august, anul acesta. Lucrările sunt avansate, însă există problema sumelor pe care Primăria trebuie să le aloce pentru co-finanţări.
“Noua formulă de calcul a bugetului ne-a lăsat fără fondurile necesare pentru asigurarea co-finanţării proiectelor pe Măsurile 125 şi 322. Este vorba de 10 miliarde de lei vechi, pe care nu avem de unde să le luăm. Am auzit, neoficial, că singura soluţie ar fi să ne împrumutăm la bancă, dar încă nu se ştie nimic sigur.”, ne-a declarat primarul Virgil Mateescu.
În ciuda acestui fapt, la sfârşitul acestei luni vor începe din nou lucrările efective la ambele proiecte. “Nu am nicio siguranţă şi nicio certitudine că vom face rost de banii necesari, dar nu putem sta pe loc. Trebuie să respectăm termenele existente în documentaţii. Tot ce ştiu este că ne aflăm într-o situaţie delicată şi complicată, în care probabil se află multe localităţi, din cauza noii formule de calcul a bugetului național, care nu a ţinut cont de proiectele cu fonduri europene aflate în derulare”, a mai spus Virgil Mateescu.
În altă ordine de idei, Primăria Corbeni are pregătite proiecte pentru asfaltarea drumurilor din satele Oieşti şi Corbeni, pentru care ar dori să acceseze fonduri guvernamentale, prin OG 28.

Lumina Învierii să ne reamintească să fim mai buni, mai plini de dragoste, cu inima mai caldă și sufletul mai deschis. Cristos a înviat!
Primăria și Consiliul Local Corbeni
Primar, Virgil Mateescu