Tipărire

46Primăria Cocu va înainta în scurt timp un memoriu către Guvern, autoritățile locale declarându-se nemulțumite de modul în care au fost alocate fondurile pe OG 28.
”Am fost anunțați de către Consiliului Județean că proiectele noi pe OG 28 nu vor intra la finanțare, banii se vor da localităților care au proiecte în desfășurare. Dar aceste localități sunt mereu aceleași, oare ele nu mai termină vreodată aceste proiecte?! Sunt localități care apar mereu cu 2-3 lucrări în continuare pe OG 28, cine le bagă la finanțare aceste proiecte? Ni s-a spus că ministerul a refuzat să finanțeze proiectele noi. Administrația din Cocu are două proiecte depuse pe OG 28, unul pentru modernizarea drumului comunal 176, în satul Richițele, și altul pentru canalizare. Nici de data aceasta nu vom primi bani pentru drum. Eu, la Cocu, de 15 ani nu am mai făcut un proiect cu fonduri de la Guvern, am interdicție la fondurile guvernamentale. Nu se poate așa ceva, e o bătaie de joc!”, spune primarul Gheorghe Țucă.     
Lucrările la noul dispensar uman avansează, astfel că, după finalizarea parterului clădirii, în luna martie s-a trecut la tencuielile interioare de la primul nivel. Dispensarul uman din Cocu va fi gata în toamna acestui an, în luna septembrie, administrația publică locală alocând banii pentru proiect în cote trimestriale. Odată cu deschiderea noului dispensar uman, autoritățile locale speră că și alți medici vor veni să lucreze la Cocu. În momentul de față, în vechiul dispensar al comunei lucrează doi medici, un medic de familie și un stomatolog.
Pe de altă parte, persoanele beneficiare de ajutor social, apte de muncă, și angajații Primăriei au fost mobilizați în vederea realizării curățeniei de primăvară. Pe parcursul lunii martie s-a lucrat la desfundarea șanțurilor, a fost îndepărtată vegetația uscată, au fost defrișați arborii crescuți pe cursul pâraielor, iar albiile cursurilor de apă au fost igienizate. De asemenea, reprezentanții Primăriei au purtat discuții cu cetățenii pentru ca fiecare să înfrumusețeze spațiul din fața porții, contribuind astfel la campania curățeniei de primăvară.

Pasca, ouăle înroșite, cozonacul și mielul rumenit să vă umple masa și casa de bucurie. Sărbători în tihnă! Cristos a înviat!
Primăria și Consiliul Local Cocu
Primar, Gheorghe Țucă