Tipărire

45Lucrările la sistemul de canalizare au deteriorat mai multe străzi din localitate, astfel că Primăria Ștefan cel Mare a trecut de curând la refacerea acestora. La finalul lunii martie, o bună parte din aceste străzi au fost nivelate, iar acolo unde s-a impus s-a făcut și balastare. Pe de altă parte, investiția la canalizarea localității se îndreaptă cu pași siguri către finalizare. ”Se lucrează fără oprire la canalizare, treaba merge foarte bine. Cred că suntem undeva la 60% din lucrare, iar dacă mai primim ceva fonduri la rectificarea bugetară din luna iunie, sper să și finalizăm investiția anul acesta. Ar fi un obiectiv extrem de important pentru comunitatea locală”, ne-a declarat primarul Niculae Vidan. Investiția la canalizarea comunei Ștefan cel Mare este realizată cu fonduri guvernamentale.

Curățenia de primăvară, în plină desfăsurare
După trecerea anotimpului rece, în luna martie, administraţia locală a comunei Ștefan cel Mare a demarat, alături de cetăţenii comunei, curăţenia de primăvară. Campania de curățenie generală are parte de contribuția beneficiarilor de venit minim garantat, 35 la număr, și de cea a angajaților administrației. Astfel, autorităţile locale s-au mobilizat pentru a ecologiza şoselele, cursurile de apă, dar şi zonele în care sunt aruncate necorespunzător deşeurile menajere. De asemenea, pășunea comunală a fost fertilizată, pentru cele 350 de hectare fiind folosite 54.600 kg de îngrășăminte. Autoritățile locale spun că acțiunea de salubrizare a localității va fi gata înaintea sărbătorii de Paște, mizând și pe spiritul civic al cetățenilor care vor contribui la înfrumusețarea comunei.

Bucuria vine din lucruri mărunte, liniştea vine din suflet, lumina vine din inima fiecăruia! Sărbători cu voie bună alături de cei dragi! Hristos a înviat!
Primăria și Consiliul Local Ștefan cel Mare
Primar, Niculae Vidan