suseniPentru conducerea Primăriei Suseni, 2018 a fost un an al contradicțiilor, după cum însuși edilul șef afirmă. Pe de o parte, spune domnia sa, au fost obținute finanțări pentru numeroase investiții, dar pe de altă parte, lucrările efective merg într-un ritm greoi, asta în cazul în care s-a reușit finalizarea licitațiilor.

”Cel mai grăitor exemplu este cel privitor la Casa de Cultură. Proiectul nostru, pentru care am muncit enorm, de a avea un lăcaș cultural în localitate, fiind singura comună din Argeș care nu are așa ceva, a intrat la finanțare prin Compania Națională de Investiții. Din păcate, nici un constructor nu se înscrie la licitație. Același lucru ni se întâmplă și cu reabilitarea școlii de la Cerșani, obiectiv pentru care avem fonduri să demarăm lucrările. Motivul este, după cum am mai spus, neconcordanța între costurile reale privind manopera și materialele și prețurile impuse firmelor, conform legii. Nimeni nu poate lucra în pierdere, astfel că antreprenorii pur și simplu evită să contracteze lucrări.”, explică edilul șef Doru Radu.
În afară de proiectele de investiții  mai sus menționate, care fără îndoială se vor concretiza anul următor, se pot adăuga cu succes: asfaltarea a 1,5 km, cu fonduri proprii, realizarea împrejmuirilor la toate școlile, reabilitarea și modernizarea Școlii Suseni, obiectiv aflat într-un stadiu avansat, lucrările fiind executate cu fonduri guvernamentale, printr-o finanțare obținută în cadrul PNDL 2, începerea lucrărilor pentru reabilitarea sistemului de apă, în lungime de 20 de km, construirea în proporție de 80% a unei grădinițe moderne, cu fonduri europene.
”Tot la bilanțul pozitiv aș adăuga și sărbătoarea de anul acesta a Zilei Localității. Nu doar că am reușit cu succes să o organizăm în dublă ediție - din cauza vremii - ci am marcat evenimentul printr-o serie de manifestări unice, dedicate Centenarului Marii Uniri, un spectacol inedit, cu scene istorice și torțe, ce a impresionat și prin care am ajuns recunoscuți la nivel național. Aș mai puncta, de asemenea, și câștigarea procesului cu localitatea Căteasca, în urma căruia 500 de ha de teren au fost recuperate.”, spune șeful executivului din Suseni.
Există, evident, și câteva mici neîmpliniri. Conform declarațiilor primarului Doru Radu, administrația din Suseni a primit eligibilitate dar nu și finanțare pentru un proiect privind introducerea sistemului de canalizare și construire stație de epurare, pe aliniamentul drumului județean ce tranzitează localitatea. Ca urmare, se așteaptă, în continuare suplimentarea de fonduri din partea Guvernului. De asemenea, marea problemă a administrației este legată de modernizarea drumurilor din localitate. Există documentația pregătită pentru asfaltarea a 7,5 km de drumuri (mai multe tronsoane), pe care edilul șef va încerca să-l depună din nou în cadrul Programului Național de Dezvoltare Locală 3.

În murmurul tainic al colindelor de Crăciun, sărbătorile de iarnă să vă aducă lumină în gânduri, căldură în suflet, sănătate şi fericire. La mulţi ani!”
Primăria și Consiliul Local Suseni
Primar, Doru Radu