Tipărire

43Drumurile din comuna Recea beneficiază primăvara aceasta de ample lucrări de reabilitare. La ora actuală, mai multe căi rutiere din localitate sunt în curs de reabilitare, cele mai importante dintre acestea fiind DJ 679 D Recea - Negrași și DJ 679 Recea-Ungheni.


Drumurile sunt pietruite de Consiliul Județean, totodată fiind refăcute și șanțurile și podețele de pe trasee. În ceea ce privește drumurile locale, acestea se prezintă într-o stare bună, autoritățile locale efectuând lucrări de întreținere la sfârșitul anului trecut. În următoarele luni va începe și asfaltarea DC 122 A Deagu de Jos – Goleasca, în lungime de 5,2 km, proiect finanțat de Guvern pentru care în luna martie a fost organizată licitația. Pe lângă reabilitarea drumurilor, autoritățile din comuna Recea se ocupă și de refacerea podețelor distruse de inundații. ”Suntem aproape de finalizarea lucrărilor la podețul din satul Recea-punct Văleni, urmând ca ulterior să demaram reabilitarea altor trei podețe avariate de inundații. Reparăm podețele cu bani de la bugetul local. Anul trecut, am refăcut cu bani de la Guvern alte două podețe afectate de inundații, situate în Deagu de Sus și Deagu de Jos”, ne-a declarat viceprimarul Ninel Popa.
Așa cum se întâmplă în fiecare localitate, odată cu venirea primăverii, și la Recea a fost dat startul curățeniei de primăvară. Cu ajutorul beneficiarilor de ajutor social și al cetățenilor, autoritățile locale au curățat șanțurile și rigolele, au igienizat cursurile de apă și au îndepărtat vegetația uscată de pe câmpuri. Nu au fost uitate nici școlile, căminele culturale și sediul primăriei, toate instituțiile trecând printr-un proces de igienizare. Programul dedicat acțiunilor de curățenie va fi finalizat până la sărbătorile de Paște.  

Fie ca Sfânta Sărbătoare a Învierii Domnului să vă aducă cele patru taine divine: încredere, lumină, iubire, speranţă. Clipe de neuitat alături de cei dragi şi numai realizări!
Primăria și Consiliul Local Recea
Primar, Marin Pană
Viceprimar, Ninel Popa