41După Sărbătorile Pascale, în comuna Valea Danului vor începe lucrările pentru remedierea alunecărilor de teren din două sate. Este vorba, conform declarațiilor viceprimarului, Ilie Căpușe, de alunecarea de teren din satul Țurești, punctul Popescu, și cea din satul Vernești, punctul Rădulescu.
”Încă de anul trecut, de când au survenit aceste probleme, am făcut proiecte pentru rezolvarea situației, însă de-abia acum am primit fondurile necesare. Sunt lucrări costisitoare, care realizate cu multă responsabilitate, deoarece alunecare de teren din satul Țurești pune în pericol o gospodărie, iar cea din Vernești a afectat drumul, ajungând până la sistemul de canalizare și apă de aici.”, ne-a declarat viceprimarul localității Valea Danului.
În această perioadă însă de desfășoară o amplă acțiune de igienizare a localității.  Sunt vizate șanțurile, albiile râurilor, dar și defrișările pe marginile tuturor drumurilor. ”Avem situații în care, din cauza vegetației crescute, drumul s-a îngustat, astfel că accesul mașinilor de intervenții, în situații critice, cum ar fi de pompieri, este îngreunat. Astfel că am trimis înștiințări tuturor cetățenilor să rezolve problema. Dacă în decursul a 10 zile nu dau curs cerințelor noastre, vom interveni cu o echipă de la Primărie. Oamenii trebuie să înțeleagă că facem acest lucru pentru binele lor și al întregii comunități și să nu fie recalcitranți, așa cum s-a mai întâmplat. Cele mai problematice zone din acest punct de vedere sunt Borobănești, Țurești și Vernești”, a mai spus viceprimarul din Valea Danului.

Alături de respectul nostru şi cele mai bune sentimente, vă urăm să petreceţi Sfintele Sărbători de Paşti cu pace şi bucurie în suflet. Hristos a înviat!
Primăria și Consiliul Local Valea Danului
Primar, Vasile Dina
Viceprimar, Ilie Căpușe