38Pe parcursul lunii martie, Casa de cultură „Adriana Trandafir” din Bascov a fost gazda a două evenimente cu un profund impact emoţional, menită să aducă raze de speranţă pentru două tinere cu care soarta nu a fost aşa de darnică.


Astfel, pe 18 martie, orchestra, dansatorii şi soliştii Ansamblului „Doina Bascovului”, reuniţi pe scena Casei de cultură a Sindicatelor Piteşti sub mottoul „Împreună dăm speranţă”, au susţinut un spectacol caritabil pentru eleva Alexia Velea, de la Şcoala „Mircea cel Bătrân” din Piteşti. Şase zile mai târziu, artiştii din Bascov evoluau în cadrul evenimentul caritabil '' Viaţă pentru Lia '', o studentă la două facultăţi, bolnavă de leucemie.
39„Poate cel mai important eveniment al lunii martie a fost participarea Ansamblului folcloric '' Doina Bascovului '' la Târgul de turism ROMEXPO, la invitaţia Primăriei şi Consiliului  Mangalia, unde a susţinut un recital de doua ore, prezentând costumele tradiţionale şi muzica muntenească în toata splendoarea lor. Au fost prezenţi componenţii Orchestrei „Doina Bascovului”, dirijor Cătălin Iancu, dansatorii sub coregrafia maestrului Marian Stănoiu, soliştii Ana Maria Trandafir, Andrada Cârciumaru, Sebi David, Bogdan Oncioiu şi Dan Popa, precum şi componenţii Grupului Vocal Bărbătesc „Rapsozii Bascovului”. Invitaţia la  recital a avut loc pe fondul promovării Festivalului Tinereţii care are loc la Mangalia în fiecare an şi unde anul acesta Bascovul va fi reprezentat, în finală, la toate categoriile artistice.”, a completat Lorena Toma, managerul Casei de Cultură Bascov.
Ar mai fi de spus că pe 8 martie, de Ziua Femeii a avut loc spectacolul ''Un trandafir pentru fiecare'', un real succes, cu 500 spectatori în sală. Pe scenă au urcat, printre alții, Rodica Voicu, solista a Ansamblului '' Chindia '', Târgoviște și populara interpretă Cristina Turcu Preda. S-au oferit flori tuturor doamnelor și domnișoarelor din sala de spectacol a Casei de Cultură  ''Adriana Trandafir''.

Lumina Sfântă de Paște să vă călăuzească în viață, să vă dea sănătate și fericire, putere de muncă pentru a va împlini visurile, liniște în suflet, căldura în inimi. Sărbători fericite!
Primăria și Consiliul Local Bascov
Primar, Gheorghe Stancu