Tipărire

suiciAutoritățile locale din Șuici sunt pregătite pentru anotimpul rece, indiferent cât de grea ar fi iarna și cât de multe precipitații sub formă de ninsoare ar cădea. Nu doar că au fost puse la punct utilajele pentru deszăpezire - cele două tractoare, două pluguri, un buldoexcavator și achiziționate cantitățile necesare de material antiderapant, dar au fost reabilitate drumurile din localitate, prin pietruire, astfel încât intervenția utilajelor să fie promptă și eficientă.
Ca în fiecare an, se va acționa cu forțe proprii, astfel încât costurile să fie minime pentru aceste acțiuni, constituindu-se grupuri de intervenție.

Din punct de vedere al investițiilor, în localitate se continuă lucrările la introducerea rețelei de canalizare în satele Șuici și Rudeni, contractul de finanțare prelungindu-se, conform adresei primite de administrația locală din partea Guvernului, până în 2020. Implicit, și termenul de execuție va avea aceeași dată. Între timp, vor fi scoase la licitație asfaltarea a 6,7 km – proiect finanțat cu fonduri europene prin Măsura 72, pentru care a fost semnat contractul. Ideal ar fi, conform declarațiilor reprezentanților administrației, ca modernizarea tronsoanelor să înceapă în zonele unde deja a fost introdusă conducta de canalizare.
În același timp, au fost finalizate lucrările de finisare interioară a noului sediu de Primărie, aducându-se și mobilierul nou. Cel mai probabil în primăvara anului viitor va fi amenajată și curtea clădirii.