Tipărire

stolniciJoi, 29 noiembrie, Căminul Cultural Stolnici a fost gazda unei frumoase serbări dedicată Zilei Naționale și Centenarului Marii Uniri, manifestare organizată de elevii și cadrele didactice de la școlile din localitate. Sala căminului cultural s-a dovedit a fi neîncăpătoare pentru sutele de copii, părinți și profesori strânși să sărbătorească 100 de ani de la Marea Unire.

Îmbrăcați în costume populare și plini de emoție, copiii au recitat poezii și au interpretat cântece patriotice, fiind răsplătiți cu ropote de aplauze de către public. Zeci de steaguri tricolore au fluturat în sală pe tot parcursul serbării, creând o atmosferă de poveste. La serbare au participat și reprezentanții administrației publice locale, consilieri locali și angajați ai Primăriei. Unitate, solidaritate și păstrarea vie a memoriei celor ce s-au jertfit pentru patrie au fost principalele mesaje transmise de participanții la manifestarea organizată la Stolnici la ceas aniversar de mare însemnătate istorică.

Bani pentru noul dispensar
La rectificarea bugetară din luna noiembrie, Consiliul Județean Argeș a alocat Primăriei Stolnici suma de 150.000 de lei, fonduri repartizate pentru proiectul de construcție a dispensarului uman din localitate. ”Proiectarea noului dispensar din comuna Stolnici este aproape gata. Din primăvară va începe construcția unității medicale. Pe de altă parte, chiar dacă a venit iarna mai devreme, continuăm lucrările la alte două proiecte importante derulate în localitate. Este vorba de lucrarea de afluire pe râul Cotmeana, în zona podului dat în folosință anul trecut, și de finalizarea lucrărilor de modernizare a DC 139, în satele Stolnici și Cochinești. Cele două tronsoane care alcătuiesc DC 139 au fost asfaltate, au fost amenajate șanțurile, iar acum se lucrează la dalarea acestora și la realizarea podurilor la intrarea în proprietăți”, declară viceprimarul Radu Safta. Autoritățile din comuna Stolnici intenționează să finalizeze lucrările de modernizare a DC 139 până la sfârșitul anului.