mozaceni 1Campania de voluntariat ”Sănătate pentru sate” a poposit în luna octombrie în comuna Mozăceni. Cea de-a 55-a ediție a campaniei, coordonată de părintele Ciprian Grădinaru, de la Paraclisul Catedralei Mântuirii Neamului, a ajuns pentru prima dată în localitate în ziua de 11 octombrie. Categoriile sociale defavorizate, în special persoanele neasigurate, au beneficiat astfel de efectuarea unor investigații medicale.

Inițiativa voluntarilor a avut parte de susținerea preoților și a oficialităților locale și de suportul echipei medicale a clinicii Polimed și a companiei Medist. La două zile distanță, voluntarii campaniei au revenit la Mozăceni cu rezultatele analizelor de sânge și cu o echipă formată din personal non-medical și medici, care au acordat consultații medicale gratuite celor investigați inițial, precum și altor cetățeni ai comunei. La Centrul de Permanență și Dispensarul uman Mozăceni au fost prezenți medici de renume cu următoarele specializări: cardiologie, medicină internă, medicină de familie, diabetologie, gastroenterologie, psihiatrie, psihologie, recuperare medicală, ortopedie. Toți beneficiarii au fost investigați cu ecograf și EKG. Circa 100 de persoane din comuna Mozăceni au beneficiat în mod gratuit de serviciile medicale oferite. ”Campania ”Sănătate pentru sate!” s-a bucurat de un real succes în comuna Mozăceni, pentru prima dată în județul Argeș! Mulțumesc întregii echipe de medici care s-a ocupat de starea de sănătate a cetățenilor noștri! Mulțumesc tuturor oamenilor minunați care m-au sprijinit în implementarea acestei campanii!”, a declarat primărița Liana Corina Dună.

Rechizite și ghiozdane pentru copiii familiilor nevoiașe
De curând, Crucea Roșie Argeș în parteneriat cu Primăria Mozăceni a desfășurat o nouă acțiune în localitate, oferind ghiozdane și rechizite școlare copiilor din familii cu o situație materială dificilă. Și în primăvara acestui an, înainte de sărbătorile pascale, Crucea Roșie Argeș în colaborare cu Primăria Mozăceni a derulat o campanie umanitară în localitate, oferind cetățenilor cu posibilități materiale reduse haine, încălțăminte, pături și alimente.
Modernizarea rețelei de apă, finalizată
Administrația publică din Mozăceni a finalizat în luna octombrie proiectul de extindere și modernizare a rețelei de alimentare cu apă din comună. Investiția fost derulată prin PNDL, cu sprijinul Consiliului Județean Argeș.   
Tot în cursul lunii octombrie, în localitate a fost deschis un depozit de lemne pentru foc, vizavi de Protecția Plantelor. Locuitorii comunei au astfel posibilitatea de a se aproviziona cu lemne pentru iarnă, fără a mai fi nevoiți să se deplaseze în alte localități.