Tipărire

micesti biserica 01Cu ajutorul Bunului Dumnezeu şi cu purtarea de grijă a Înaltpreasfinţitului Părinte Calinic al Argeşului şi Muscelului, enoriaşii parohiei Miceşti au participat cu bucurie sufletească în binecuvântata zi de 7 octombrie 2018 la Slujba de Sfinţire a bisericii parohiale din satul Miceşti, slujbă ce a venit ca o încununare a tuturor eforturilor depuse pentru consolidarea şi înfrumuseţarea locaşului de cult desfăşurate în perioada 2014-2018.

Programul liturgic a început în seara zilei de sâmbătă, 6 octombrie, când a avut loc Slujba Privegherii oficiată de către Preacuviosul Părinte Clement, stareţul Mânăstirii Slănic şi de Preacuviosul Părinte Nicodim, stareţul Mânăstirii Piscul Negru - Transfăgărăşan, împreună cu un sobor de preoţi.
La strană, răspunsurile liturgice au fost date de către un sobor de maici de la Mânăstirea Aninoasa.
În dimineaţa zilei de duminică 07 octombrie 2018, a avut loc slujba de Târnosire a Locaşului de Cult, oficiată de către Înaltpreasfinţitul Părinte Calinic al Argeşului şi Muscelului, alături de un sobor format din preacuvioşi preoţi şi diaconi, înconjuraţi de aproximativ 1.200 de credincioşi, enoriaşi ai parohiei şi nu numai, care au participat cu toată căldura sufletească la acest deosebit eveniment din viaţa spirituală a parohiei.
Cu această ocazie, Biserica a primit pe lângă hramul Adormirii Maicii Domnului, şi hramul Intrării Domnului în Ierusalim.
În perioada celor patru ani s-au desfăşurat nenumărate lucrări la biserica parohială ce acum se pot observa cu bucurie.
Doresc să precizez că nicio lucrare nu a fost realizată cu ajutorul fondurilor europene.
Pentru realizarea acestor lucrări, mulţumesc în mod deosebit domnului Florin Păcioianu, epitropul bisericii noastre, pe care îl apreciez ca pe un foarte bun creştin, ce pune accentul pe adevăratele valori ale vieţii, ce stau ca mărturie a dragostei dumnealui, valori ce dăinuiesc în timp şi care se vor transforma în adevăratele comori din ceruri pe care "furii nu le fură şi rugina nu le strică."; unul dintre oamenii cu dare de mână, care conştientizează că fără Dumnezeu nu poţi face nimic şi Îi mulţumesc pentru binefacerile primite de la El, prin credinţă şi fapte bune.  
Domnia sa a susţinut financiar cea mai mare parte a lucrărilor, dând dovadă de o reală implicare pentru efectuarea lor la un standard de calitate foarte bun.
Ţin să mai aduc mulţumiri pe această cale membrilor Consiliului Parohial: Androne Ilie, Buzatu Constantin, Chionea Aurel, Dragomir Ion, Floarea Constantin, Mihai Vasile, Pană Ionel, Panait Cristian, Popa Costică, Retevoescu Gheorghe, Toroilă Alexandru, care ne-au susţinut în luarea deciziilor necesare pentru bunul mers al lucrărilor.

Preot paroh,  Robert Stan