cosesti 2Luna octombrie a fost dedicată în localitatea Coșești manifestărilor cultural-educaționale. Sărbătorirea “Zilei Educației” și a 100 de ani de tradiție în învățământul de pe Valea Păcurarului, prin prodigioasa activitate a Școlii “Iordache Păcescu” a reunit toți elevii și cadrele didactice.
Și pentru că alături de educație, credința a jucat un rol covârșitor în formarea valorilor autentice românești, cu mic cu mare, alături de conducerea Primăriei, comunitatea a participat la slujba organizată cu ocazia împlinirii a 150 de ani de la ctitorirea Bisericii “Sfinții Împărați Constantin și Elena”.

Un alt eveniment în spiritul tradiției a fost Sărbătoarea Recoltei.
”Am organizat alături de elevi, cadre didactice, părinți și bunici un târg – o expoziție de produse realizate chiar de către cei mici alături de familiile lor. De la bunătățile preparate cu dragoste - prăjituri, zacuscă, dulcețuri, până la obiecte artizanale specifice zonei noastre, toate au încântat ochiul, gustul și inima. Am dorit prin această manifestare să sărbătorim recolta bogată dar și să creăm o emulație între membri comunității noastre. Evenimentul a fost realizat în parteneriat cu :coala “Tudor Vladimirescu” din Pitești și  s-a bucurat de participarea a peste 1.000 de persoane. ”, a declarat primarul Nicolae Pană.
Pe de altă parte, conducerea administrației locale continuă proiectele pentru dezvoltarea localității. ”Lucrăm la modernizarea iluminatului public pe toată lungimea drumului județean ce tranzitează comuna Coșești. Înlocuim lămpile existente cu unele economice, cu led-uri, și suplimentăm corpurile de iluminat, astfel încât să avem lămpi pe fiecare stâlp. Investiția va continua și anul viitor, când vom interveni pe celelalte drumuri din localitate.”, a mai afirmat edilul șef din Coșești.