Tipărire

darmanestiCampania de asfaltare continuă la Dârmănești! Pe  drumul Linia Belului, din satul Piscani, în lungime de 1 km a fost turnat asfalt, spre bucuria localnicilor. Tronsonul este unul foarte important și pentru că face legătura între DN 73 și drumul județean care traversează comuna.
„De 4 ani de zile, de când am început cu bani de la buget să modernizăm infrastructura rutieră, am reușit să asfaltăm în total 12 km. Este îmbucurător atât pentru confortul cetățenilor, cât și pentru diminuarea de la an la an a cheltuielilor cu întreținerea acestor drumuri, care necesitau permanent pietruire, balastare etc. După apă, infrastructura rutieră modernă este cea mai importantă pentru locuitorii din zona rurală și noi, ca primari, trebuie să ținem cont de dorințele oamenilor”, spune primarul Emilian Ciolan.
Conducerea Primăriei are pregătite documentații pentru alte trei tronsoane pe care le va moderniza, în funcție de fondurile de care dispune. ”Avem întocmite proiectele pentru Drumul lui Chiriță - 350 m, Drumul lui Țuță - 150 metri și Drumul Iuda 700 metri. Sper ca până la venirea iernii să mai realizăm măcar unul dintre aceste obiective. ”, a mai declarat edilul șef.

În același timp, administrația locală a finalizat la școlile din localitate lucrările impuse de Inspectoratul pentru Situații de Urgență. Este vorba de amenajarea unei rampe pentru persoane cu dizabilități la Școala Piscani, de modificarea unui zid și construirea unui planșeu despărțitor la centrala grădiniței de la Negreni și alte asemenea lucrări impuse de noile reglementări în domeniu.