Tipărire

stoenesti 2Sâmbătă, 22 septembrie, locuitorii comunei Stoenești și-au comemorat eroii care și-au jertfit viața, pentru țară, în Primul Război Mondial. Cu acest prilej, în localitate a fost aprinsă Flacăra Centenarului, moment solemn organizat de autoritățile locale.
Comuna Stoenești și primarul Ion Marin se mândresc cu cel mai impresionant monument din țară ridicat în memoria eroilor Primului Război Mondial, monument sub care se odihnesc osemintele acestora. Monumentul a fost construit în anul 1935 și reabilitat de administrația publică locală în anul 2011.

Alături de locuitorii comunei au fost prezenți pentru a-și aduce omagiul eroilor președintele Consiliului Județean Argeș, Dan Manu, vicepreședintele Ion Mînzînă, subprefectul Adrian Bughiu, senatorii Șerban Valeca și Gheorghe Marin, primari argeșeni, consilieri județeni, precum și alți reprezentanți ai autorităților publice. Un sobor de preoți din localitate au ținut o ceremonie religioasă de pomenire a eroilor. De asemenea, în acordurile Fanfarei ”Argeșul” a Centrului Cultural Județean, a fost aprinsă Flacăra Centenarului, după care urmașii celor căzuți pentru România Unită au primit din partea conducerii Consiliului Județean Argeș și a primarului Ion Marin Diplome Centenare, în semn de recunoștință și respect. Totodată, edilul șef din comuna Stoenești a primit o diplomă de excelență din partea Instituției Prefectului Argeș, pentru modul deosebit în care a organizat manifestarea dedicată cinstirii eroilor. La eveniment au fost prezenți mulți localnici, de la copii până la urmași ai veteranilor de război, cadre didactice, consilieri locali.

Inaugurare la Școala Bădeni
stoenesti 4Momentul solemn a fost dublat și de un eveniment de referință pentru învățământul din comuna Stoenești: inaugurarea Școlii Bădeni. O școală nouă, modernă, conform ultimelor standarde, cu sală de sport, chiar și cu un laborator modern de Informatică și o clasă pentru grădiniță. Așa arată noua unitate școlară din satul Bădeni, comuna Stoenești. Investiția în noua școală s-a ridicat la 16,6 miliarde de lei vechi, aceasta fiind realizată de administrația publică locală cu sprijinul Consiliul Județean Argeș. În mod inedit, la inaugurarea unității școlare, nu au existat tăieri de panglică, cheile noii școli din satul Bădeni fiind predate de către primarul Ion Marin direct cadrelor didactice.