Tipărire

baiculesti 1Ziua Comunei Băiculești, sărbătorită la începutul lunii septembrie, a avut parte de un preambul încărcat de emoție și semnificații - aprinderea Flăcării Unirii - simbol al conștiinței naționale vii, la 100 de ani de la Marea Unire. Evenimentul a avut loc la Tutana, la Monumentul Eroilor din curtea școlii.

Organizarea impecabilă din partea Primăriei și a conducerii unităților de învățământ a făcut ca manifestarea să capete o ținută de înaltă clasă, în care sentimentele de apartenență la acest neam să răzbată prin glasurile de copii prezenți în număr impresionant. Festivitatea s-a bucurat de o prezență copleșitoare și din partea localnicilor, îmbrăcați majoritatea în costume tradiționale, în semn de respect pentru valorile naționale și eroii căzuți pe câmpul de luptă pentru apărarea patriei și a identității neamului. La eveniment au participat deputați și senatori, oficialitățile județene - reprezentanți ai conducerii Consiliului Județean și ai Prefecturii Argeș, personalități politice și administrative ale județului.
După slujba religioasă în memoria celor ce și-au dat viața în Primul Război Mondial și în toate luptele sângeroase de care istoria neamului nostru nu a fost lipsită, în acordurile fanfarei, primarul localității, alături de vicepreședinta Consiliului Județean, Simona Brătulescu au aprins Flacăra Unirii. S-au ținut discursuri elocvente, mișcătoare, despre ceea ce a însemnat Unirea de la 1918, despre acest act de voință al tuturor românilor condus de mințile luminate ale acelor vremuri și despre sacrificiul greu de descris în cuvinte pe care l-au făcut eroii neamului, pentru ca noi astăzi să avem un viitor. Elevii Școlii Tutana au încheiat emoționant momentul printr-un spectacol închinat tuturor celor ce și-au adus aportul la scrierea istoriei noastre, mulți plătind prețul suprem.
baiculesti 3Celebrarea Zilei Localității a continuat la terenul de sport, unde primarul Niculae Dragnea a pregătit comunității surprize: un spectacol cu artiști pe placul tuturor dar și momente festive, în care s-au acordat diplome de fidelitate cuplurilor ce au împlinit 50 de ani de căsnicie și  distincții și premii elevilor cu rezultate deosebite la învățătură. Totodată, invitații – autoritățile administrative și politice prezente, au urcat pe scenă pentru a și arăta prețuirea și respectul față de comunitate și conducerea acesteia, precum și sprijinul domniilor lor în proiectele derulate de administrația locală pentru dezvoltarea comunității. Primarului Niculae Dragnea i-au fost înmânate plachete de merit și de excelență din partea Consiliului Județean, a Prefecturii Argeș și a Asociației Comunelor din România – Filiala Argeș, pentru întreaga activitatea depusă. La rândul lor, invitații au primit diplome și un mic suvenir din partea autorităților locale.
Sărbătoarea s-a încheiat cu un spectaculos foc de artificii.