Tipărire

popestiModernizarea Școlii ”Victor Țârcovnicu” Slobozia se apropie cu pași concreți de finalizare. Conform autorităților locale, lucrările vor fi terminate în luna octombrie, atunci când va fi amenajat și un loc de joacă în incinta unității de învățământ.
”Relocarea cancelariei, amenajarea grupurilor sanitare, atât pentru școală cât și pentru grădiniță, înlocuirea parchetului, adică lucrările de interior au fost finalizate. În următoarea perioadă ne vom ocupa de finisajele exterioare și de amenajarea locului de joacă. La sfârșitul lunii octombrie vom finaliza întreaga investiție”, afirmă primarul Ion Mihai.

În ceea ce privește proiectul de asfaltare a drumurilor de interes local, lucrările avansează într-un ritm bun. ”A fost finalizată asfaltarea Drumului Morii, iar în prezent se lucrează pe strada Câmpului și strada Trandafirului, în satul Purcăreni. Strada Câmpului are 1.390 metri, iar strada Trandafirului 471 metri. Urmează apoi asfaltarea străzii Dispensarului, în satul Slobozia. Important de precizat pentru cetățeni este faptul că pe străzile Câmpului și Trandafirului proiectul de asfaltare nu prevede și amenajarea podurilor la intrarea în proprietăți. Prin urmare, cetățenii au datoria de a-și amenaja singuri aceste poduri, după asfaltarea drumurilor”, precizează primarul Ion Mihai. Pe baza proiectului finanțat din surse guvernamentale, în comuna Popești vor fi asfaltați în total 6,5 km de drumuri de interes local.
Proiectul de realizare a unui teren multifuncțional de sport în incinta școlii de centru se află în faza premergătoare organizării procedurilor de licitație. Ulterior va fi realizat proiectul tehnic, iar amenajarea propriu-zisă a terenului se va face în primăvară. Pe de altă parte, 1.200 de imobile de pe raza comunei Popești vor beneficia de cadastru gratuit, în cadrul Programului Național  de cadastru și carte funciară 2015-2023 (PNCCF). Lucrările de cadastrare a proprietăților sunt în derulare la nivelul Primăriei și vor continua și anul viitor.