negrasiVeste bună pentru locuitorii și administrația comunei Negrași! Din luna septembrie au fost reluate lucrările de asfaltare pe DJ 679 D Negrași-Mozacu, lucrări începute în primăvara acestui an. Conform autorităților locale, reprezentații Regiei Județene de Drumuri au dat asigurări că drumul care duce spre Poiana Narciselor va fi asfaltat în întregime anul acesta.
”Mai sunt circa 3 km de asfaltat, cei de la ”Drumuri” s-au angajat că vor termina lucrarea anul acesta. Sper ca anul viitor, în primăvară, la Sărbătoarea Narciselor, drumul să fie modernizat și oamenii să poată circula în condiții bune”, spune primarul Constantin Alexandru. În primăvară, cu ocazia sărbătorii locale de la Negrași, conducerea Consiliului Județean Argeș a promis că va asfalta toți cei 5 km ai DJ 679 D care tranzitează comuna.

Teren multifuncțional la școală
Construcția noului dispensar uman din localitate, proiect finanțat din fonduri guvernamentale prin PNDL 2, se apropie de finalizare. Obiectivul este realizat în proporție de 80%. ”Ne propunem să finalizăm dispensarul până la 1 noiembrie. Acesta va include două cabinete medicale, o farmacie cu depozit de medicamente, grupuri sanitare, sală de consultații, sală de tratamente și o sală de așteptare. Totodată, în luna octombrie va fi scoasă din nou la licitație reabilitarea Școlii cu clasele I-IV Bârlogu.  La prima licitație nu s-a înscris niciun constructor și trebuie modificată situația financiară a proiectului, ceea ce se poate face doar prin hotărâre de Consiliu Local. Asta înseamnă că va mai dura ceva timp, dar eu sper că în octombrie vom reuși să scoatem din nou proiectul la licitație”, adaugă edilul șef din Negrași. Important de menționat este și faptul că în această toamnă, în incinta Școlii ”Petre Badea” Negrași va fi amenajat un teren multifuncțional de sport, grație eforturilor administrației publice locale care a obținut o finanțare europeană pentru acest obiectiv. Suma alocată este de 53.000 de euro. În această perioadă este organizată licitația pentru atribuirea lucrărilor din proiect.