nucsoaraLa sfârșitul lunii septembrie a început turnarea asfaltului pe DC 268 Sboghițești-Nucșoara-Brădetu, principala investiție în modernizarea infrastructurii de drumuri din localitate.
”Prima oară se va turna asfaltul din partea dinspre Gruiu, și venim cu el până la Sboghițești. Cu totul, aproximativ 10 zile ar trebui să dureze asfaltarea drumului. Eu sper să fie gata totul până pe 26 octombrie, zi în care în localitatea noastră va fi aprinsă Flacăra Centenarului și avem programate manifestările de cinstire a eroilor neamului. Acestea vor avea loc la Monumentul Eroilor de lângă Primărie”, declară primarul Ion Cojocaru.

În paralel, în localitate continuă lucrările de alimentare cu apă a satului Slatina, în cadrul proiectului finanțat de Guvern prin PNDL 2. Din această toamnă a început și reabilitarea dispensarului uman din Nucșoara prin schimbarea acoperișului. Investiția este realizată cu sprijinul Consiliului Județean Argeș. Totodată, administrația publică locală are în vedere pentru această perioadă amenajarea unui parc și a unei intrări noi spre sediul administrativ. Lucrările vor fi realizate cu fonduri din bugetul local.  

Condiții excelente în școli și grădinițe
La deschiderea noului an școlar, elevii și cadrele didactice din comuna Nucșoara au fost așteptați în unități de învățământ reabilitate și modernizate de administrația publică locală. În școli și grădinițe au fost realizate ample lucrări de renovare, de la schimbarea parchetului, lambriurilor și a instalațiilor electrice, până la zugrăvirea sălilor de clasă și amenajarea exterioară a clădirilor. Atât copiii, cât și dascălii, s-au declarat încântați de ”noua față” a unităților școlare din comună.