Tipărire

darmanestiEste o realitate: drumul Linia Belului va fi asfaltat în curând! Conform declarațiilor primarului Emilian Ciolan, investiția este în proceduri, pentru stabilirea antreprenorului.
”Dacă mergem în ritmul ăsta, estimez că în 2020 nu vom mai avea niciun tronson nemodernizat. Cu puținii bani pe care i-am avut la buget am reușit, chibzuindu-i corect, să asfaltăm peste 10 km de drumuri în câțiva ani. Campania de asfaltare a fost cea mai înțeleaptă decizie, în acest fel scutind an de an tot mai mulți bani care se duceau pe pietruiri și asigurând un confort sporit cetățenilor”, spune șeful executivului din Dârmănești.

Controale la apometre
Odată cu montarea și celui de-al patrulea sistem de demanganizare și deferizare a apei în localitate, și deci asigurarea acestei utilități esențiale la standarde superioare, Primăria a inițiat și o campanie de monitorizare a consumatorilor, pentru a diminua pierderile și furturile de apă din sistem. ”S-a format o comisie cu funcționari din Primărie și ne-am deplasat la mai multe gospodării, aleatoriu, sau în unele zone cu probleme, din poartă în poartă, pentru a verifica sigiliul apometrelor. Am depistat nereguli, care duceau la neconcordanța consumului real cu cel de pe facturi. Cetățenii au fost avertizați: cine rupe sigiliul sau recurge la tot felul de improvizații pentru a beneficia de apă gratis, va fi debranșat, fără drept de a se mai branșa vreodată la rețea. Oamenii trebuie să înțeleagă că este datoria lor să plătească ceea ce consumă, să devină responsabili. Noi, ca autorități locale, facem tot ce putem pentru a le veni în întâmpinarea nevoilor, pentru a le rezolva problemele și a le oferi confortul pe care îl merită. Și ei, la rândul lor, trebuie să răspunsă prin corectitudine”, spune edilul șef.
Până la venirea iernii o lucrare importată pe care o are de realizat administrația locală este amenajarea drumului către pompa de apă de la Piscani, pentru a se putea interveni rapid în caz de avarie.