Tipărire

ratestiLucrările de introducere a rețelei de alimentare cu apă în satul Mavrodolu, singurul din comună care nu beneficiază de aceasă utilitate, sunt în faza de finalizare, sistemul urmând să devină funcțional în această toamnă. În aceste condiții, administrația publică din Rătești se gândește la următorul pas în vederea asigurării unor condiții cât mai bune de viață cetățenilor comunei.
”Suntem în faza incipientă a proiectului de introducere a canalizării în comună. Se fac măsurătorile pentru obiectiv și urmează să întocmim documentația necesară. Cu siguranță proiectul îl vom depune în cadrul unui program cu finanțare europeană, deoarece canalizarea presupune lucrări de anvergură, cu costuri foarte mari, imposibil de suportat din bugetul local. Sperăm ca anul viitor să găsim o soluție de finanțare pentru această investiție”, declară primarul Cornel Petrică.

În luna august, în școlile din satele Pătuleni, Furduiești și Nejlovelu au continuat lucrările de montare a noilor centrale termice, cărora li s-au adăugat pregătirile pentru începerea anului școlar. Investiția în noile sisteme de încălzire a unităților școlare este realizată cu fonduri din bugetul local și cu sprijinul Consiliului Județean Argeș. Pe de altă parte, tot în luna august, în satele Furduiești și Nejlovelu, pe pășunile comunale au fost amenajate adăpători în vederea asigurării apei necesare animalelor care pasc aici.