darmanestiSuma pe care Primăria Dârmănești o va primi în urma rectificării bugetare pentru echilibrarea sumelor din cotele defalcate de TVA va fi folosită pentru reactualizarea Planului de Urbanism  General.
”Din datele pe care le deținem nu vom primi foarte mult. Este vorba doar de 75 mii lei, ceea ce desigur, este insuficient pentru finalizarea acțiunii, dar măcar putem achita ceea ce s-a lucrat până acum. Fără acest PUG nu se poate face nicio investiție în localitate și, din păcate, avizele costă enorm, suma totală ridicându-se la câteva miliarde de lei vechi”, declară primarul Emilian Ciolan.

Tot din lipsă de fonduri, administrația locală nu a putut demara, deocamdată, lucrările pentru modernizarea drumului Linia Belului, tronson propus spre asfaltare. ”Eu sper că până vine iarna să strângem suficienți bani din încasări, astfel încât să continuăm campania de asfaltare. Până acum am reușit să ne ținem de promisiunea față de cetățeni și cred că toată lumea este mulțumită de acest demers al nostru, care vizează modernizarea infrastructurii rutiere”, afirmă edilul șef.
În această perioadă se montează echipamentul de demanganizare și deferizare a apei , aferent sistemul de alimentare de la Negreni. ”Cu aceste echipamente ultraperformante am reușit să avem o apă de calitate în toate 4 satele și să punem capăt problemelor permanente pe care le aveam la măsurătorile periodice care indicau mereu nivel crescut de fier și de mangan în apa potabilă.”, explică primarul din Dârmănești.
Nu în ultimul rând, trebuie menționat faptul că se continuă lucrările la bisericile din comună. ”La lăcașul de cult de la Piscani se fac finisajele la paraclis, iar la cel de la Valea Nandrii se lucrează la arcade, în vederea montării acoperișului.