Colegiu Prefectural ArgesConducerea Prefecturii Argeş a decis ca primarii din judeţ să nu mai fie invitaţi la şedințele de Colegiului Prefectural, astfel că parlamentarii de Argeș (solicitați cu insistență de edili la astfel de întruniri, pentru a lua cunoștință și a iniția demersuri pentru rezolvarea problemelor legislative și nu numai cu care se confruntă reprezentanții administrațiilor locale), pot răsufla ușurați! La fel de ușurați răsuflă și directorii instituțiilor deconcentrate din Argeș, puși astfel la adăpost de unele critici “pe viu” ale primarilor, care în nenumărate rânduri i-au acuzat în ședințele de Colegiu că mai mult încurcă bunul mers al treburilor administrative ale județului.

Decizia a venit după ce, se pare, o parte din conducerea PSD Argeş ar fi fost deranjată de poziţiile tranşate privind anumite probleme pe care conducerea judeţului sau parlamentarii de Argeş nu le rezolvă şi nici nu au soluţii. De multe ori, mulţi dintre ei nici nu înţelegeau foarte bine problemele cu care se confruntă oamenii de administraţie. După ce au ajuns în funcţii, cu voturile primarilor din judeţ, "greii Argeşului" nu mai suportă "impertinenţele" edililor şi nici că aceştia îi pun la muncă. Deranjaţi de cerinţele lor, plictistiţi de problemele cetăţenilor şi ale primarilor, liderii judeţului au decis să nu îi mai cheme pe primari la şedinţe. Astăzi, a avut loc prima şedinţă de Colegiu Prefectural fără primari. Linişte, a durat câteva zeci de minute şi toată lumea a plecat liniştită.
“Vor fi totuşi chemaţi dar când vor fi teme speciale care îi interesează. Am hotărât cu cei de la Asociaţia Comunelor când vor fi acţiuni care îi interesează, vor fi colegii prefecturale unde îi vom chema. Nu ştiu când dar ...vor fi şi astfel de situaţii." a declarat pentru argesenii.ro, prefectul Emilian Dragnea.
Ion Dumitru, primar Albota şi preşedintele Asociaţiei Comunelor Argeş: „Aveam nevoie de aceste şedinţe, de directorii de deconcentrate cu care să stăm de vorbă, să le spunem cu ce ne confruntăm dar dacă s-a luat o hotărâre, să vedem avantajul cui este, eu la Colegiul Prefectural fără colegii mei nu mă duc.”  
Vasile Leau, primar Boteni: „E problema lor dar nu este bine. Nu sunt capabili să gestioneze o şedinţă cu mai mulţi primari care au ceva de spus, care vin cu nişte probleme şi de asta. Nu văd un lucru bun ce au făcu ei, nu ştiu a cui a fost ideea dar este una foarte proastă.”
Aurel Bălăşoiu, primar Rociu: "Din punctul meu de vedere, ca om de administraţie foarte vechi, mi se pare un lucru nepotrivit. Sunt anumite probleme pe care le avem şi corelau între mai multe instituţii. Eu o să mă duc permanent. Dacă m-am dus de 28 de ani, o să mă duc şi de acum încolo şi invitat, şi neinvitat.”
Dumitru Voicu, primar Miceşti: „Nu există, de când sunt eu primar, o conducere a judeţului mai slabă ca asta! Majoritatea problemelor din judeţ sunt în localităţi şi ar trebui să le ia la cunoştinţă instituţiile abilitate, Prefectura, Consiliul Judeţean Argeş şi deconcentratele. Acest lucru este foarte dăunător pentru administraţie, se produce o ruptură clară între primari şi Prefectură , CJ şi deconcentrate. Este o decizie foarte proastă dar, v-am spus, este cea mai slabă conducere a judeţului Argeş!”