agriculturaLegislația privind plata subvențiilor în perioada 2015-2020 va fi modificată prin Ordonanță de Urgență, informează stiriagricole.ro. Astfel, fermierii vor depune o singură cerere de plată și vor trebui să facă dovada că totalul plăților directe reprezintă 5% din veniturile din agricultură sau că veniturile realizate din agricultură reprezintă o treime din totalul veniturilor lor, în cazul în care nu sunt înregistrați la Registrul Comerțului și obțin subvenții de minim 5.000 de euro.


Toate acestea trebuie probate cu documente eliberate de administrațiile fiscale. Inițial, în hotărârea care reglementa plata subvențiilor, se preciza că, pentru a beneficia de acordarea de plăţi directe, fermierii trebuie să fie înscrişi în Registrul unic de identificare, administrat de APIA, să depună cerere unică de plată în termen și să își intabuleze proprietatea.
Depunerea cererilor pentru subvenţia pe suprafaţă pe 2015 va începe după 16 martie, iar fermierii vor depune la APIA, odată cu cererea pe suprafaţă, şi cererile pentru ajutoarele financiare acordate în sectorul zootehnic