bebeivan13 octombrie 2015, 13 ani de existență pentru RuralNet – rețeaua pentru dezvoltare comunitară, peste 130 de participanți și 7 premii acordate – astfel a debutat Gala inițiativelor locale – “Oamenii cresc satul”, în Salonul Voievodal din Hanul lui Manuc.


Premiată la categoria dedicată instituțiilor publice care produc schimbare în local, „Și statul crește satul”, Primăria Băbana a impresionat juriul pentru parteneriatul activ public-privat și pentru implicarea comunității în deciziile administrației publice. De altfel, inițiativa relevantă nominalizată a fost construirea unui dispensar modern în localitate.

„În seara asta am primit Premiul Nobel pentru administrația publică”, a declarat, răzând cu mândrie, Bebe Ivan, primarul din Babana, în momentul în care a primit premiul în numele tuturor celor pe care îi reprezintă.
A fost o seară dedicată poveștilor de succes de la sat și oamenilor care schimbă România în bine, ”la firul ierbii”. De la construirea unui dispensar modern, la reabilitarea caselor pentru familii defavorizate din comunitate și până la ateliere de lucru pentru cunoașterea drepturilor și nevoia de apartenență la un grup, fiecare inițiativă a subliniat faptul că oamenii cresc satul.
Juriul, reprezentat de Camelia Săvoiu (consultanță și comunicare – Fondul Român de Contragarantare), Georgiana Ilie (jurnalist) și Florian Nițu (sociolog), a decis, datorită multitudinii de povești nominalizate, să acorde pe lângă cele 4 premii principale, 3 premii speciale dedicate comunităților care provoacă schimbări în bine. Astfel toți cei 7 câștigători din 7 județe ale țării sunt:
Împreună creștem satul – Asociația pentru Dezvoltare Comunitară Ciocănești (Vizurești), Dâmbovița, pentru modul în care se implică în comunitate și încearcă să schimbe în bine viața celorlalți, prin lucruri simple și proiecte complexe deopotrivă
Susținem oamenii să-și crească satul – Asociația Romano ButiQ, pentru că propun o schimbare de atitudine și dezvoltare de abilități durabile în comunitățile roma, adaptate la contextul social actual
Și statul crește satul – Primăria Băbana, județul Argeș
Cu inspirație creștem satul – Ana-Maria Nițu-Marcu, corespondent Radio România Actualități Vâlcea, pentru reflectarea realităților de la sat, cu pasiune și obiectivitate
Premii speciale pentru implicarea în comunitate și creșterea satului românesc  - Asociația Comunității Eșelnița Cazanele Dunării, județul Mehedinți / Asociația Apicolă Negrești, județul Vaslui / Asociația Datini-Educație-Cultură Găujani, județul Giurgiu.