79Ministerul Agriculturii a deschis până în prezent principalele 10 măsuri din noul Program Naţional de Dezvoltare Rurală (PNDR), cu finanţări de peste 900 de milioane de euro. La începutul lunii septembrie va fi lansată şi măsura dedicată infrastructurii din mediul rural, cea mai așteptată măsură de către autoritățile publice locale.

”Suntem primul minister care a reuşit să deschidă aproape toate măsurile din noul Program Naţional de Dezvoltare Rurală. Până în momentul de faţă, avem 900 de milioane de euro pe 10 măsuri care au fost deschise din PNDR 2014 -2020, respectiv măsurile de investiţii, procesare, partea de pomicultură, tinerii fermieri, fermele mici, irigaţii, investiţii nonagricole. Mai avem însă o provocare la începutul lunii septembrie vizavi de infrastructura din mediul rural, unde aşteptăm ca şi primăriile să depună proiecte. Practic, avem stabilită strategia pe următorii 6 ani şi nu mai poate fi modificată”, a precizat ministrul Agriculturii, Daniel Constantin.
Submăsura 7.2 - Investiţii în infrastructura de bază are o alocare totală PNDR pentru 7 ani de 1,103 miliarde de euro, din care 935.505.962 euro din fonduri europene şi 167.730.716 euro de la bugetul de stat.