salrom„Coaliția aflată acum la putere nu are niciun program de guvernare și nicio soluție pentru a relansa economia. Singura strategie e să se împrumute și să vândă pe nimic, în plină pandemie, companiile cele mai profitabile.”, se afirmă, într-un comunicat de presă semnat de Simona Bucura Oprescu, deputat PSD de Argeș.
„Pe lângă Hidroelectrica, Nuclear Electrica și CEC, alianța PNL – USR - UDMR a inclus în lista pregătită pentru vânzarea rapidă și Salrom, compania care administrează două dintre cele mai importante și profitabile resurse minerale, rămase în proprietatea statului, respectiv sarea și grafitul!

În privința grafitului, România poate pierde ușor această resursă minerală, care în viitor va fi la mare căutare.
Avem un Green Deal-ul european care ne obligă să trecem de pe combustibilul fosil pe curent electric în următorii 10 ani. Apoi, până în 2050, trebuie să devenim neutri din punct de vedere al emisiei de dioxid de carbon. În aceste condiții, va crește foarte mult consumul de grafit. Între 2021 și 2027 se estimează că acesta va crește cam de 12 ori.
Salrom are două mine de grafit. Dacă mai adăugăm și minele de sare, la fel de importante, înțelegem de ce este bătălia asta pe viață și pe moarte pentru ca statul să nu mai fie majoritar în societate!
Prin listarea la Bursă a societății Salrom, pe motivul hilar că nu este modernizată și trebuie retehnologizată, se ajunge, practic, la o prăduire a resurselor de sare și grafit!”, se arată în comunicat.