pnnr„Din cauza intereselor de partid ale celor din actuala coaliție de guvernare, România înregistrează eșec după eșec în ceea ce privește Planul Național de Reziliență și Redresare (PNRR). Fiecare zi pierdută costă enorm! Și nu este vorba doar despre miliarde de euro, ci și de ratarea unei oportunități de dezvoltare a României.”, scrie deputata PSD de Argeș, Simona Bucura Oprescu, într-o postare pe Facebook.


"Guvernul Cîțu a făcut un PNRR care nu corespunde nevoilor reale ale României și nici cerințelor UE.
Într-o nouă tentativă de refacere a PNRR, Guvernul Cîțu a redus solicitările de finanțare la 29 miliarde de euro, deși suma anunțată inițial a fost de aproximativ 80 de miliarde de euro.
PSD cere Guvernului să renunțe la atitudinea arogantă și autosuficientă pe care a manifestat-o în legătură cu PNRR până în prezent și să accepte dialogul și colaborarea cu toate forțele care pot contribui la realizarea acestui proiect național.
PSD solicită ca în Parlament să fie organizată o dezbatere privind PNRR la care să participe reprezentanții Guvernului, parlamentarii, experții tuturor partidelor parlamentare, asociațiile administrațiilor locale, reprezentanții patronatelor și sindicatelor, ONG-uri, dar și specialiști din mediul economic și academic.
O largă consultare privind PNRR este necesară, astfel încât acesta să răspundă cerințelor reale de dezvoltare ale României și să nu mai fie respins de către Bruxelles!”