servsal# Comunicat de presă al ADI Servsal Argeș
Având în vedere măsurile urgente, cu caracter excepțional, luate de România în vederea combaterii răspândirii virusului COVID19, instituite prin hotărârile Comitetului Național pentru Situații Speciale de Urgență și prin Decretul nr. 195/2020 al Președintelui României, privind instituirea stării de urgență pe teritoriul României,
rugăm toți cetățenii să dea dovadă de înțelegere și să respecte întocmai măsurile dispuse de către autorități.

În vederea limitării pe cât posibil atât a contaminării membrilor familiei, cât și a personalului de salubrizare care are obligativitatea de a asigura colectarea și sortarea deșeurilor chiar și în situația instituirii stării de urgență, facem apel la populația care nu se află în izolare la domiciliu sau în carantină și care utilizează în scop preventiv măști de protecție pentru față și mănuși să NU procedeze la aruncarea acestora în recipienții destinați colectării separate a deșeurilor reciclabile de plastic/metal sau hârtie/carton. Deșeurile reciclabile ajung în stațiile de sortare, unde sunt separate pe categorii de către lucrători, manual, astfel că riscul la care sunt expuși este foarte mare. Dacă o singură mască sau o mănușă sunt contaminate, se poate declanșa un întreg lanț de îmbolnăviri.

Măștile de protecție pentru față și mănușile se vor arunca în recipienții special destinați pentru colectarea deșeurilor reziduale, nu în sacul pentru reciclabile sau în recipientul galben, albastru sau verde!
Suplimentar, cetățenii care locuiesc în gospodării individuale și care manevrează pubelele de gunoi din curte în fața casei și înapoi în curte sunt rugați să utilizeze mănuși de protecție și să dezinfecteze mânerele pubelelor.
Mănușile folosite de operatorii de salubrizare nu protejează și cetățenii! Operatorii de salubrizare manipulează un număr mare de pubele zilnic, astfel că riscul de contaminare este unul ridicat.
Dacă avem grijă de noi, trebuie să avem grijă și de cei din jurul nostru!

Gabriel Moiceanu  – Director ADI Servsal Argeș