cj arges drum 2Lucrările de modernizare a două drumuri județene, finanțate prin programul național PNDL II, au demarat și se află în plină desfășurare. Astfel, la această oră se lucrează la modernizarea DJ 702 A Ciupa – Rătești și DJ 703 B Șerbănești (DJ 659) – Siliștea, ambele aflate în zona de sud a județului.
Președintele Dan Manu, împreună cu echipa tehnică a Consiliului Județean Argeș și dirigintele de șantier, a vizitat cele două șantiere, pentru a vedea la fața locului stadiul lucrărilor.

“Pentru sudul județului avem proiecte importante care vizează infrastructura rutieră. Aici este vorba de aceste două drumuri care asigură accesul localităților din sud la autostradă. Proiectele sunt finanțate prin PNDL II, au fost semnate în 2017, dar a durat ceva mai mult partea care a vizat procedurile și achizițiile, conform legislației. Termenele de execuție sunt mai scurte, de 10 luni și respectiv 12 luni, în primăvara și vara anului viitor lucrările urmând a fi finalizate. De asemenea, mai avem în plan asfaltarea a încă două drumuri județene din această zonă, pe o lungime de 20 de kilometri, Rociu (Șerbănești) – Costești și Costești – Pădureți. Primul proiect se află în faza de evaluare tehnică, urmând ca în cel mai scurt timp să fie declarat câștigătorul, firma care va executa lucrarea. Pentru cel de-al doilea drum ne aflăm în procedură de achiziție, servicii proiectare plus execuție. Mai avem, de asemenea, două proiecte pe fonduri europene: modernizarea DJ 503 limita județului Dâmbovița – Slobozia – Rociu – Oarja – Catanele și modernizarea DJ 504 Lim. Jud. Teleorman – Popești – Izvoru – Recea – Cornățel – Vulpești (DN65 A), în lungime totală de 68 de kilometri, care sunt și ele în fază avansată în ceea ce privește procedurile. Pentru că avem aceste proiecte mari în derulare, care beneficiază de finanțare guvernamentală și europeană, în această zonă nu am putut efectua lucrări de reparații asfaltice, pentru că ar fi însemnat dublă finanțare, acest lucru fiind interzis de lege.” – a declarat președintele CJ Argeș, Dan Manu.

Modernizare DJ 703 Șerbănești (DJ 659) – Siliștea, în comunele Rociu și Căteasca
# Valoarea investiției – 11.360.056,04 lei
# Proiectant – SC TEHNO CONSULTING SOLUTION SRL
#  Constructor – SC G&M ROAD BUILDING ENGINEERING SRL
# Durata de realizare a investiției – 10 luni
# Stadiul fizic – finalizat 27 podețe la drumuri laterale, balastare drumuri laterale pe o lungime de 25 de metri, finalizat 6 podețe transversale la drum și balastare platformă drum

Modernizare DJ 702 A Ciupa – Rătești
# Valoarea investiției – 4.125.331,69 lei
# Proiectant: SC TEHNO CONSULTING SOLUTION SRL
# Constructor: S.C. CONSTRUCȚII DRUMURI ȘI LUCRĂRI DE ARTĂ S.R.L.
# Durata de realizare a investiției – 12 luni
# Stadiul fizic – balastare platformă drum pe toată lungimea acestuia în proporție de 80%.