acorÎn cadrul ședinței Colegiului Prefectural din luna octombrie primarul comunei Albota și președintele Asociației Comunelor din România – Filiala Argeș, Ion Dumitru, a ridicat, spre luarea la cunoștință a autorităților județene, o problemă care îi afectează pe mulți dintre edilii șefi ai județului, dar și pe cetățeni. Este vorba de multitudinea de avize care trebuie obținute, evident contra-cost, de la diferite instituții.

”Se practică o jecmăneală a oamenilor, a comunelor. Pentru orice investiție, cât de mică, trebuie să luăm avize! Sunt foarte multe instituții, de la Distrigaz la Romtelecom, Apele Române și alte zeci. Nicio problemă, le luăm! Și 20! Dar de ce contra-cost? Când, de fapt, interesul este tocmai al acestor instituții, firme, ca eu, administrație locală, să nu le afectez prin lucrările pe care le fac, conductele, cablurile etc. Dar de ce să le cer cetățenilor amărâți milioane pentru eliberarea avizelor necesare, dacă aceștia vor să se apuce de construcția unei case? Înțeleg rostul și utilitatea unora, cum ar fi cele de la Mediu, de la Electrica, de la Pompieri. Dar sunt zeci de astfel de avize, necesare mai nou, ceea ce mi se pare o exagerare.
Drumurile Naționale, ne cer să facem contracte să ne dea voie să intrăm și să ieșim din curți. De unde le-or inventa? Sau pe mine, Primărie, mă obligă printr-o adresă, să fac sensul giratoriu în drumul european. Ca să ce? Să ajung la pușcărie? Este foarte util acolo un sens giratoriu, deoarece zona s-a dezvoltat, dar, conform legii, nu îl pot face eu, ca administrație locală. Toate aceste aspecte trebuie discutate de către factorii de decizie, de către cei în măsură de la Prefectură și Consiliul Județean, Parlament precum și alte instituțiile ale statului.”
Amfitrionul ședinței, prefectul  Emilian Dragnea a fost în asentimentul primarului din Albota: ”Sunt de acord cu dumneavoastră că sunt probleme care trebuie ridicate la nivelul Companiei Naționale de Drumuri și, de acord, trebuie reanalizată și problema acestor tarife pentru obținerea de avize sau autorizații, care este de competența Autorităților Naționale de Reglementare. Vom face un material pe baza solicitărilor dvs, care, în mod evident, privesc toate UAT-urile. Vom urmări ca lucrurile să fie dezbătute și soluționate în favoarea cetățenilor.”