catina 1Pentru proiectul „Ziua Bună! - Ziua Voluntarilor Mici”, în data de 14 aprilie Școlile din Cătina și Feldioara și-au onorat promisiunea făcută prietenilor de la Tășuleasa Social, și au predat deșeurile de plastic adunate de elevi în vacanța de Paște.
În cadrul acestei acțiuni au fost împărțiți 50.000 saci din plastic 100% reciclat și 23.000 calendare în format A3 din hârtie reciclată. 23.000 de elevi din 174 de școli din 5 județe au colectat, în doar câteva zile, peste 30.000 de saci (60 de tone) de deșeuri din plastic!

Rezultate frumoase la Festivalul de la Mociu
În data de 14 aprilie 2018 s-a desfășurat la Mociu a VIII-a ediție a Festivalului Concurs „Sfânta Sărbătoare a Paștelui – Tradiție și Contemporaneitate”. Comuna Cătina a fost reprezentată cu cinste de câțiva elevi, care au obținut următoarele rezultate:
Locul I - Boca Andreea și Kiraly Vlad
Locul II - Pop Andreea
Diplome de participare au primit și Roman Mălina și Petean Laura.
Copiii au fost pregătiți de doamna învățătoare Pălăcean Doina. Se cuvine a aduce mulțumiri doamnei învățătoare Pălăcean Doina pentru îndrumare, doamnei Alina Florean pentru frumoasele costume populare împrumutate și nu în ultimul rând părintelui Ilovan Gheorghe, pentru implicare în acest proiect.

„Școala altfel”
Elevii Școlii Gimnaziale Cătina au primit în prima zi a Săptămânii Altfel vizita prietenilor lor de la Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Avram Iancu” Cluj. Pompierii le-au prezentat copiilor tehnica din dotare, echipamentul de intervenție, iar copiii s-au întrecut în a proba furtunurile, căștile și hainele de pompier.
Pe toată durata Săptămânii Altfel elevii au avut diferite activități, din care au învățat noi și interesante lucruri: au organizat excursii, au participat la întreceri sportive, la o discuție despre Educație financiară.

Administrație
Proiectul de „Licitație, execuție, modernizare drumuri în Feldioara” se găsește în faza de licitație. Este vorba de o investiție ce se va realiza prin Programul Național de Dezvoltare Locală, care prevede modernizarea a 3,6 km de drum. Zilele acestea se va desemna câștigătorul licitației, după care se va începe lucrarea proiectată.
Prin Grupul de Acțiune Locală „Câmpia Transilvaniei” se va depune un proiect pentru înființarea unui parc de joacă pentru copii, în valoare de 50.000 euro în zona centrală lângă sediul primăriei.
Tot în această perioadă se întocmesc cererile de plată pentru APIA pentru toți fermierii din comună, cu sprijinul angajaților din Primărie.
Ca peste tot, se desfășoară campania de primăvară, în cadrul căreia au loc lucrări de sezon, cum ar fi discuire, fertilizare și însămânțarea culturilor de primăvară. În zonă sunt mai multe culturi, precum: floarea soarelui, ovăz, orzoaică, porumb și alte culturi furajere, aproximativ 70 % din suprafața arabilă de 2.490 ha, după cum relatează domnul inginer agronom Varga Gyula, din cadrul Primăriei Cătina.