08Mărgăul, o frumoasă comună situată în zonă montană, dominată de proximitatea Munților Vlădeasa, reprezintă peste 3% din suprafața totală a județului Cluj, fiind o destinaţie turistică foarte apreciată. Ne bucură de fiecare dată când vedem că șase sate pe care le are în componență, Mărgăul, reşedinţa de comună, Bociu, Buteni, Ciuleni, Răchițele, Scrind-Frăsinet și mai ales cele două cătune, Doda Pilii și Ic Ponor, care țin de satul Răchițele, sunt din ce în ce mai des menţionate în ghidurile turistice, în recomandările turiştilor, sau pe paginile de socializare ale vizitatorilor.

Atât Cascada “Vălul Miresei” şi Valea Stanciului, cât şi Pietrele Albe sau pensiunile din zonă sunt veritabile bogăţii naturale, frumuseţi cu care ne putem mândri în faţă celor mai pretenţioşi turişti sosiţi de peste hotare. Foarte importantă devine astfel implicarea autorităţilor locale în modernizarea infrastructurii de acces şi a reţelelor de utilităţi.
Pe lângă lucrările la reţeaua de apă potabilă, în satul Mărgău şi lucrările pentru realizarea canalizării în localitate, care urmează să demareze în viitor, în prezent se lucrează în satul Răchiţele la extinderea reţelei electrice. Este vorba despre o investiţie finanţată din bugetul local, care vizează zona Handra şi Valea Răchiţele. De asemenea, pe raza comunei se lucrează momentan la înlocuirea stâlpilor din lemn cu stâlpi din beton, după cum ne precizau reprezentanţii primăriei Mărgău.
La nivelul comunei Mărgău se află în implementare un proiect finanţat din fonduri europene, destinat modernizării drumurilor forestiere. “Pe valea Stanciului se va asfalta până la pensiuni, în zona Agastău se va asfalta o porţiune de drum, restul fiind pietruit, la fel, pe Valea Cetăţii”, preciza viceprimarul comunei, domnul Viorel Purcel.
Având în vedere că în luna septembrie va începe şcoala, edilul comunei ne declară că urmează să aibă loc o întâlnire în care se vor dezbate chestiuni legate de sprijinul material necesar pentru buna desfăşurare a activităţilor didactice şi extracurriculare ale copiilor din comună în anul şcolar 2015-2016.