Tipărire

62Şi în acest an, dascălii din comuna Ţaga au pregătit împreună cu elevii un deosebit program artistic cu ocazia serbării de încheiere a anului şcolar 2014-2015. Căminul Cultural din Ţaga a fost joi, 18 iunie, gazda acestui frumos şi emoţionant eveniment, la care au participat alături de copii, profesori şi părinţi, şi reprezentanţi ai administraţiei locale.
Pe lângă poezii şi cântece tematice, elevii au prezentat scenete cu subiecte educative. Micii actori ai piesei “Tinereţe fără să înveţe şi viață fără de carte” au făcut senzaţie, stârnind hohote sincere de râs în sală şi aplauze zgomotoase, binemeritate. Rolurile interpretate cu seriozitate şi talent, costumele alese cu atenţie şi replicile amuzante au fost reţeta succesului.
La finalul serbării au fost premiaţi şi felicitaţi cei mai buni elevi din fiecare clasă, dar şi elevii care au participat la concursuri şi olimpiade şcolare. Aceştia sunt Andrei Man, precum şi Daniel Rus şi Raul Mîrza, care au primit de la doamna director, Elena Mîrza, diplomele trimise de Ministerul Educaţiei.
63Luând cuvântul în finalul serbării, domnul primar Romulus Mîrza s-a adresat părinţilor, profesorilor şi elevilor, felicitându-i pentru rezultatele obţinute şi precizând că va insista în continuare pentru obţinerea fondurilor necesare pentru finalizarea noii şcoli din Ţaga, precum şi pentru modernizarea celorlalte clădiri care găzduiesc în prezent orele de curs ale elevilor şi ale copiilor de la grădiniţă.  
Rezultate bune au avut elevii de la Ţaga şi la evaluările naţionale. “Am avut promovabilitate aproape 100%. Un singur elev nu a reuşit să obţină nota 5, la matematică. În rest, notele au fost foarte bune, atât la limba română, cât şi la matematică, cu multe note peste 9”, preciza doamna director, Elena Mîrza. “Şi anul trecut am avut rezultate frumoase, toţi copiii au continuat cu alte forme de învăţământ, la unităţi de renume. Avem absolvenţi care au intrat atât la licee bune din Cluj-Napoca, de exemplu la Emil Racoviţă, sau la matematică-informatică, la Gherla”, a completat dânsa.

64