Tipărire

10Săptămâna în care au loc activitățile din cadrul programului ”Să știi mai multe, să fii mai bun”, este cea mai așteptată de către elevi. În această săptămână școala înseamnă activități interesante, excursii și în general ore la care elevii nu au teme și nu au de învățat. Este foarte important ca aceste activități să fie alese în funcție de dorințele și așteptările elevilor și ale părinților.


Pentru elaborarea programului de activităţi derulate în cadrul programului ”Şcoala altfel: Să ştii mai multe, să fii mai bun!” de la  Liceul Teoretic ”Gelu Voievod” Gilău,  în primul semestru al anului şcolar s-au solicitat elevilor propuneri  în cadrul orelor de dirigenţie, şi cadrelor didactice, în cadrul şedinţelor comisiilor metodice. După colectarea propunerilor, s-au desfăşurat dezbateri în colectivele de elevi, în Consiliul elevilor, în Consiliul profesoral şi în Comitetul reprezentativ al părinţilor, în vederea adoptării programului agreat de majoritatea elevilor şi a cadrelor didactice. Conducerea unităţii de învăţământ a asigurat popularizarea programului  la nivel local, pentru crearea unui impact pozitiv al activităţilor organizate. Atât elevii, cât şi cadrele didactice au ales activităţile la care să participe, din lista celor propuse.
11Activitățile la nivelul școlii noastre au fost diverse: excursii la Sibiu, Sighișoara și Turda, vizionare de filme la Cinema City, vizită la Stația de Tratare a Apei, proiectul Speranță și Lumină de Paște, concursuri pe diferite teme, activități sportive.
Toate activitățile au fost interesante, elevii participând cu entuziasm la fiecare dintre ele, dar cea mai atractivă a fost activitatea cultural sportiva desfășurată în sala de sport a liceului. În cadrul sălii de sport, din acest an funcționează un club sportiv condus de către doamna Gyongyi Maria Nagy, instructor de aerobic. În acest club fetele și băieții din comuna Gilău au de ales diferite activități la care să participe: balet, dans aerobic, aerobic, karate. Şcoala și clubul  ”Aerobic Gilău” au desfășurat un mic program in sala de sport, în care micile balerine și micii karatiști ne-au demonstrat măiestria de care dau dovadă după numai  două luni de antrenamente. Atât fetițele din clasele primare și de la grădiniță, cât și fete din clasele gimnaziale au participat la realizarea unor momente de dans aerobic, având o coregrafie interesantă şi plăcută pentru spectatori.
La final, elevii care au dorit, au participat la un antrenament de step-aerobic.
Prin schimbarea climatului educativ, prin constituirea grupelor urmărind acelaşi nivel de clasă, prin alternarea activităţilor şi a metodelor prin care acestea s-au desfăşurat, şcoala noastră şi-a atins obiectivele propuse în cadrul proiectului „Şcoala altfel”.

Director, Ruxandra HULPE                                  
Profesor, Chereji Delia, coordonator de proiecte și programe