domnestiZiua Eroilor nu a trecut nemarcată nici în comuna Domnești. Manifestarea dedicată memoriei înaintașilor a constat într-o suită de acțiuni - slujbă de pomenire, depunere de coroane și flori, alocuțiuni pe teme istorice și a culminat cu un program artistic amplu, susținut de elevii școlii din localitate.

”Acest tip de evenimente sunt deosebit de importante pentru comunitate. Nu doar că păstrăm tradiția comemorării celor care s-au jertfit pentru idealurile țării noastre ci, mai ales, sădim în sufletele tinerilor patriotismul și respectul pentru valorile naționale” a spus primarul Gabriel Zăvoianu.
În premieră la Domnești, Ziua Copilului a fost sărbătorită cum se cuvine. Primăria și conducerea Școlii, având ca parteneri Poliția și Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență, au inițiat o serie de manifestări care să-i bucure pe cei mici. ”Am considerat oportun să aducem în sufletele copiilor bucurie. Cum puteam face asta cel mai eficient? Prin joc! Așadar, am avut concursuri de desene pe asfalt, de biciclete și multe alte manifestări specifice vârstei de aur. Am dat diplome, premii, pentru a le arăta prețuirea noastră celor mici, pentru că, în fapt, tot ceea ce facem, este pentru ei.”, a afirmat edilul șef.
În altă ordine de idei, proiectul pentru construirea unei noi grădinițe la Domnești este aproape gata.”Termenul limită de depunere pentru atragerea fondurilor europene prin POR este 4 iulie. Sper din suflet să avem succes. Concomitent, așteptăm avizul de la ANAP pentru scoaterea la licitație a proiectelor finanțate prin PNDL2. Dacă nu sunt contestații la licitație, cel mai probabil în septembrie ar trebui să semnăm contractul de execuție”, a mai spus șeful executivului din Domnești.