slobozia 1Așa cum obișnuiesc în fiecare an, pe 21 mai, de Sfinții Constantin și Elena, locuitorii comunei Slobozia au îmbrăcat straie de sărbătoare pentru a serba cea de-a VI-a ediție a Zilei Comunei. În anul Centenarului Marii Uniri, sărbătoarea locală a fost dublată de cinstirea memoriei eroilor căzuți pe câmpurile de luptă și de ceremonia de aprindere a Flăcării Centenarului, eveniment marcat în mod solemn de autoritățile locale și oaspeții prezenți.

Manifestările au debutat cu o slujbă religioasă oficiată de un sobor de preoți din localitate, la finalul căreia numele tuturor eroilor din comună au fost citite. Președintele Consiliului Județean Argeș, Dan Manu, și primarul Petre Funie au înmânat urmașilor eroilor din Slobozia diplome centenare, mulțumindu-le și felicitând întreaga comunitate pentru păstrarea vie a memoriei înaintașilor și pentru respectul adânc față de credință și tradiții. Un moment deosebit a fost acela al premierii singurului veteran de război din Slobozia rămas în viață, preot Mihăilă Dumitru, ajuns la venerabila vârstă de 103 ani. Ulterior, alături de elevii școlii din localitate, edilul Petre Funie și reprezentanții administrației județene au depus coroane de flori la Monumentul Eroilor din centrul comunei.

O sărbătoare reușită
slobozia 3Manifestările dedicate Zilei Comunei au continuat pe terenul de sport, acolo unde au fost acordate diplome de onoare fiilor satului, care prin activitatea lor au adus prestigiu localității în țară și străinătate, și celor mai importante firme de pe teritoriul comunei. Diplome și premii au primit și un număr de cinci cupluri care în 2018 au împlinit 50 de ani de căsătorie. Președintele CJ Argeș, Dan Manu, a oferit primarului Petre Funie o Diplomă de Excelență, în semn de apreciere pentru activitatea depusă pentru dezvoltarea localității. La rândul său, președintele Dan Manu a primit o plachetă din partea administrației locale, ca semn al bunei colaborări, dar și pentru implicarea în derularea proiectelor locale. De asemenea, prefectul Emilian Dragnea a primit o plachetă drept mulțumire pentru sprijinul acordat administrației publice locale. Cum era și firesc, sărbătoarea a continuat cu un program artistic susținut de Ansamblul ”Doina Argeșului”, Grupul ”Doruri Muscelene” și tinere talente locale. Oamenii au petrecut până seara târziu, bucurându-se de o sărbătoare completă organizată de administrația condusă de primarul Petre Funie.