negrasi 2Ediție semicentenară a Sărbătorii narciselor la Negrași, în prima duminică a lunii mai! În aceeași zi a fost sărbătorită și Ziua Comunei, ambele evenimente reunind mii de localnici și vizitatori. Manifestările au debutat cu un ceremonial militar-religios de cinstire a celor 57 de eroi din satele Buta, Negrași, Bârlogu și Mozacu căzuți în Primul Război Mondial.

Primarul Costantin Alexandru și consilierii locali din Negrași au depus o coroană de flori la Monumentul Eroilor din incinta Școlii ”Petre Badea”. Momentul a marcat și aprinderea Flacării Centenarului Marii Uniri în localitate, în prezența președintelui CJ Argeș, Dan Manu, și a vicepreședinților Simona Brătulescu și Ion Mînzînă. Programul dedicat Zilei Comunei a continuat în locația tradițională din apropierea Poienii cu narcise, acolo unde edilul din Negrași a premiat mai multe cupluri din localitate care anul acesta au împlinit 50 de ani de căsătorie. Câte o diplomă de merit au primit și tânărul Iordache Răzvan Ionuț, care a promovat cu media 10 examenul de bacalaureat, dar și talentata cântăreață Andreea Mitran, ambii originari din Negrași. Președintele Consiliului Județean, Dan Manu, a primit din partea comunității locale o diplomă de excelență pentru sprijinul acordat la dezvoltarea economică și culturală a localității și a oferit, la rândul său, o diplomă de apreciere, primarului și cetățenilor comunei Negrași. Și președintele executiv al ACoR Argeș, Ion Toader, a înmânat o plachetă primarului Constantin negrasi 1Alexandru, în semn de solidaritate cu administrațiile publice locale din județ. Demn de menționat este faptul că pentru prima dată locuitorii din Negrași, dar și sutele de invitați veniți din județ și din țară, au ajuns la poiană pe drumul proaspăt asfaltat, o investiție realizată, în acest an, de Consiliul Județean Argeș, pe DJ 679 Negrași – Mozacu (km 34+500 – 39 + 500), care va continua pe toată lungimea de 5 kilometri a drumului. De asemenea, autoritățile locale au extins rețeaua de electricitate în zona Poienii cu narcise, asigurând condiții optime pentru desfășurarea evenimentului.

Premii, muzică și voie bună
După festivitatea de premiere, Ziua Comunei a continuat cu un program artistic de excepție oferit de elevii Școlii cu clasele I-VIII ”Petre Badea”, aplaudat la scenă deschisă. Ulterior, pe scenă a urcat formația renumitei artiste Marilena Cenușă, muzica acestora încălzind inimile celor prezenți. Călușarii de la Hârsești, grupul folcloric și formația de dansuri populare ,,Doruri de Câmpie”  Hârsești au oferit, și ei, un spectacol de înaltă ținută. Nu a lipsit recitalul îndrăgitei interprete de muzică populară, Andreea Mitran, completând astfel programul unei sărbători de excepție. ”Sunt bucuros că vremea a ținut cu noi. Adresez, pe această cale, călduroase mulțumiri tuturor colaboratorilor și, în primul rând, Consiliului Local Negrași care a fost de partea mea în toate aceste demersuri și m-a sprijinit necondiționat. Mulțumiri locuitorilor, mulțumiri celor care au venit în vizită, mulțumiri Consiliului Județean Argeș care ne este alături și întotdeauna ne-a sprijinit, si ne-a ajutat să asfaltăm acest drum către Poiana Narciselor, pentru că este vorba de un obiectiv de interes major, iar noi, ca și comunitate locală, nu aveam forța financiară pentru a realiza, singuri, investiția”, a declarat primarul Constantin Alexandru.