slobozia 2În lunile următoare, unitățile de învățământ de pe raza comunei vor intra într-un amplu proces de modernizare. De curând, Consiliul Județean Argeș a alocat Primăriei Slobozia suma de 200.000 de lei pentru reabilitarea, anveloparea termică și amenajarea grupurilor sanitare la interior la Școala nr. 1 Slobozia (clasele I-IV). Proiectul pentru modernizarea școlii primare se află în faza derulării procedurilor de achiziție a lucrărilor, urmând ca în luna mai acestea să fie propriu-zis demarate. ”Cât timp mai sunt elevii la școală, se va face anveloparea termică a clădirii, se va lucra la exterior.

Când se vor termina cursurile școlare, lucrările se vor muta la interior, mă refer aici la reabilitare și amenajarea grupurilor sanitare. În această școală învață aproximativ 100 de elevi. Pe parcursul acestui an, și la Școala nr. 2 Slobozia vom realiza lucrări de modernizare. Este vorba de amenajarea grupurilor sanitare la interior și aplicarea vopselei decorative la exterior. De asemenea, vom reabilita Grădinița Slobozia, urmând ca și aici grupurile sanitare să fie mutate la interior”, declară primarul Petre Funie.

Invitație la Ziua Comunei!
În zi de mare sărbătoare, de Sf. Constantin și Elena, locuitorii comunei și autoritățile locale vor sărbători o nouă ediție a Zilei Comunei Slobozia. Pe 21 mai, cetățenii comunei sunt invitați pe terenul de fotbal din localitate pentru a participa la tradiționala sărbătoare locală, pregătită până în cele mai mici detalii de către administrația condusă de primarul Petre Funie. Ziua se anunță una plină de evenimente și momente artistice dedicate cetățenilor și oaspeților. Pentru început, Flacăra Centenarului va fi adusă în comună de către reprezentanții Consiliului Județean Argeș și aprinsă la Monumentul Eroilor din centrul localității, marcându-se astfel 100 de ani de la constituirea României Mari. Manifestările vor continua cu premierea fidelității a cinci cupluri din comună care anul acesta aniversează 50 de ani de căsătorie, dar și cu acordarea unor diplome de onoare firmelor de pe raza comunei care au sprijinit activitatea și inițiativele administrației publice locale. Cum e și firesc, va urma un program artistic susținut de elevii școlilor din Slobozia, iar în continuare de muzică și voie bună se vor ocupa Ansamblul ”Doina Argeșului”, Grupul ”Doruri Muscelene” și Fanfara Argeșul. Nu vor lipsi terasele cu mici și bere, Ziua Comunei Slobozia anunțându-se de pe acum o sărbătoare de neratat.